recenze

Hidden & Dangerous Deluxe

Hidden & Dangerous Deluxe

Válka zuří v plném produ na všech frontách. Nacismus se šíří rychlostí světla do všech koutků světa a někdo tomu velmi rychle musí učitnit přítrž. Odvaha vám nechybí, stejně tak jako speciální výcvik. Chopte se zbraní a zakruťte nepřátelům krky. ;o)
Jistě si všichni dobře vzpomínate na dobu, kdy české hry neměly na růžích ústláno a až na drobné výjimky, svojí kvalitou nikoho neohromovaly. Většinou se jednalo o tuctové adventury, při kterých se hráči pozastavovali nad spustami chyb a nelogičností. Zlom přišel až v magickém roce 1999, kdy vyšel původní Hidden & Dangerous (dále jen Hidden). Debutujícímu týmu Illusion Softworks (dále jen IS), pod vedením zkušeného borce, Petra Vochozky, se podařilo něco, o čem spousta jiných týmu jen snila. Společným úsílím dokázali, že i v naší, korupcí poznamenáné zemičce, lze dokázat něco velkého. Navíc si IS díky kontraktu s exklusivním vydavatelem Take 2 otevřel brány do světa, kde se rovněž úspěsně prosadil. Po vydání původního Hiddena také odstartovala nová epocha tvorby her v naší malé zemičce, kde se spoustě nadějaným a talentovaným programátorům, podařilo prosadit. Hidden se také dočkal svého datadisku, nesoucí podtitul Fight For Freedom, který přinesl několik vylepšení. Poté následovala tvorba druhého dílu, který měl běžet na značně vylepšeném Insanity Enginu, známého již z prvního dílu. Bohužel došlo k několika rozepřím uvnitř týmu a část vývojářů odešla a založila si tým Lonely Cat Studios. Ti si mimojiné s sebou vzali i technologie, včetně již zmíňeného Insanity Engine. Práce na druhém díle tak začali úplně od začátku, což jistě nikoho netěšilo. Začátkem tohoto roku se ale konečně všichni fanoušci dočkali, neboť vyšel již toužebně očekávaný druhý díl, který ten původní překonal snad ve všech směrech. To ale není tak podstatné. Mnohem důležitější je fakt, že společně s vydáním druhého dílu, firma IS společně s Lonely Cat Studios, vydali Hidden & Dangerous Deluxe. Ten kromě původní hry, obsahuje také datadisk Fight For Freedom, vylepšený engine a samozřejmě také editor úrovní. Opraveno je také spousta chybiček Zanechme ale zbytečných řečí a pojďme si říci pár slov o tomto skvostu.

Dnes se nenajde asi nikdo, kdo by původního Hiddena nehrál nebo alespoň o něm neslyšel. Mojí milou povinností je ale vše popsat, tak pojďme na to. :) Jednotlivé mise se odehrávají v nejkrvavějším a nejbrutalnějším válečném konfliktu všech dob, tedy v období 2.světové války, která se stává v poslední době stále častějším námětem ke zpracování. S vaší skupinou vojáku jste nasazeni na ty nejdůležitější operace. Naštěstí nejde o bezduché střílení, jak tomu bylo třeba u gamesky Twilight of the Gods, či Secret of Manes. Váš postup musí být co nerychlejší a neměl by budit zbytečnou pozornost u nepřátel. Každý krok tedy musíte promýšlet několikrát než se rozhodnete jednat. Mise jsou rozděleny na několik kampaní, do kterých vstupujete s předem daným cílem. Bohužel ne vždy vše vychází jak má a některé úkoly se vyřeší až mnohem poději. S vaším týmem se projdete téměř po celém světě. Podívate se například do Itálie, navštívíte Německo a chviličku se budete platvit po moři. Zavítáte rovněž do Prahy, Norska a celé vaše putování zakončíte v Řecku. Suma sumárům je to celkem 32 misí, plných nástrah a nepřátelských jednotek. Před každou misí jsem informování v přehledném briefingu, kde se seznámíte s důležitými cíli, s pozicemi nepřátel a někdy také získáte cené rady, jak postupovat přímo na bojišti. Výhodou je, že si během mise můžete klávesou F1 vypsat vaše cíle, popř. klávesou F2 zopakovat briefing, což se hodí velmi často. Úkoly v misích jsou rozličné, někde musíte něco vyhodit do povětří, jindy zachránit důležité postavy, zlikvidovat všechny nepřátele nebo se jen tiše proplížit k cíly. I když je brifieng přehledný a imformativní, bezostyšně se na něho spoléhat nemůžete. Ve hře totiž často dochází ke zvratům a nakonec vše může být úplně jinak. V jedné misi jste připravování na zničení železných vrat přehrady. Vše máte připraveno, ale bohužel dojde, nad územím Jugoslávie, k sestřelení vašeho letounu a během několika okamžiků se mění vaše úkoly a nastává ten správný boj o přežití.

V minulém odstavci jsem zmínil pár slov o vašem týmu, pojďme si o něm říci něco víc. Základem vašeho přežití je samozřejmě vhodný výběr členů. K dispozici je vám čtyřicítka statečných, ze kterých si pro každou kampaň můžete zvolit až osm vyvolených. Každý má pět vlastností – střelba, reakce, plíživost, obratnost a výdrž. U každého vojáka máte stručný životopis a je doopravdy jen na vás, koho si do své party zvolíte. Doporučuji výběr opravdu promýšlet, bohatě se vám to během hry zúročí! Po výběru vojáků, následuje výběr výbavy. Výběr je opravdu pestrý, k dispozici je celá škála výbavy, počínaje noži a těžkými kulomety konče. Nechybí také bazooka a různé druhy výbušnin. Výběr ale nelze vše, musíte si proto vždy předem uvědomit, co budete vlastně potřebovat a dle toho se zařídit. Po výběru výbavy následují poslední formality, kde si sestavíte váš tým do finální podoby, přidělíte jim výbavu a pustíte se do plnění mise. Vybrat si můžete až čtyři vojáky a při výběru zbraní nezapomínejte doplnit zásobníky, jinak vás můžou potkat nečekané komplikace. Ve většině misí máte volnost a úkoly si můžete plnit dle vašeho gusta. Já doporučuji zůstat nepozorován a nepřátele likvidovat pěkně v tichosti, pokud je to možné. Dojdou-li vám během mise náboje, můžete si u padlých nepřátel doplnit vaše zásobníky, popř. ukořistit úplně novou zbraň. Mise končí v případě, splníte-li všechny zadané úkoly a dojdete-li na vytyčené místo. Někdy se stane, že vám nepřátele zneškodní vojáka. Průběh mise to naštěstí neohrozí, ale já doporučuji z vlastní zkušenosti využít klasický „save/load festival“ a Hiddena dohrát s co možná nejmenšími ztrátami na životech. Vaši svěřenci totiž za každou splněnou misi vylepšují své schopnosti a velmi často jsou také povýšeni do vyšších hodností. To se také projevuje na jejich kvalitě. Zvolíte-li si v pozdějších fázích do svého týmu úplné začátečníky, připravte si pevné nervy.

Velkým pomocníkem je také taktická mapa, která je vyřešena velice zajímavě jako model na psacím stole. Na mapce vidíte pozici vašich jednotek, základní objekty v misi a pozici mrtvých nepřátelských vojáků. Jste-li v blízkosti nepřítele, můžete rovněž na mapce vidět jeho pozici. Kromě toho si můžete všimnout také ikon, znázorňující základní akce ve hře. Díky těmto ikonám můžete na taktické mapě ovládat vaše pěšáky, ale přiznám se bez mučení, já tomu na chuť nepřišel :o). Nepřímo ovládat váš tým můžete i mimo taktickou mapu. Během některých misí můžete navíc využívat ke svému prospěchu vozidla a jiné vehikly, jako obrněné transportéry, tanky, atp. U vozidel hraje velmi důležitou roli stav paliva v nádrži. Palivo bohužel nelze doplnit, takže budete-li hodně jezdit, máte smůlu. Některé vozidla bohužel ani nenastartujete. Součásti vozidel bývá velmi často kulomet, takže máte-li ve vaší skupině více vojáků, můžete se při jízdě docela pobavit. S vozidly se ale nedoporučuji motat kolem nepřátel moc dlouho, protože stačí pár přesných zásahů a rázem máte po autě a samozřejmě po členech vašeho týmu. Na počátku si můžete vybrat jednu ze tří obtížností – easy, medium a hard. Kovaným hráčům, kteří si denně dopřejí pořádnou porci akce, doporučuji jednoznačně třetí variantu. Všem ostatním variantu číslo dvě! Easy se mi zdá úplně jednoduchá a během několika hodin máte po práci. Deluxe balení obsahuje také velmi užitečný editor. V něm si můžete vyzkoušet tvorbu vlastních úrovní. Jde ale o poměrně komplikovanou záležitost, takže určitě ne každý tomu přijde na chuť. Podaří-li se vám vytvořit fungující level, můžete si ho samozřejmě bez potíží vychutnat.

Pojďme si nyní říci pár slov k technickému zpracování. Díky tomu, že se jednalo o komerční titul, nemá na freewarové scéně konkurenci. Hnacím motorem je již zmíněný Insanity engine, který toho zvládá hodně a navíc je obohacen o novější technologie. Hardwarové požadavky přitom nejsou na dnešní dobu přehnaně vysoké a hru si bez větších problémů zahrajete na strojích okolo 300MHz, 64 MB RAM a se slušnou 3D grafickou kartou, kterou hra vyžaduje. Máte-li novější grafické karty, jistě se budete kochat některými grafickými vychytávkami. Za vše mluví přenádherné vykreslení vody. Zvuky a hudební doprovod jsou na tom také velice dobře. Hru můžete ovládat pomocí klávesnice, myši nebo za asistence obojího, což vřele doporučuji. Jestli se najde někdo, komu základní ovládání nesedí, může si v menu předefinovat. V Deluxe verzi je také o poznání lepší umělá inteligence protivníků, IS prostě v tomto ohledu umí.

A jsme u konce tohohle povídání. IS patří velké díky, že se rozhodla uskutečnit tento krůček. Hidden & Dangerous Deluxe je sice na trhu už nějaký ten pátek, ale přeci ho nemůžeme jen tak opomenout. Přináší obrovskou porci hratelnosti a spolu s implementovaným datadiskem a přiloženým editorem také zábavu na dlouhé večery. Jestli tedy Hidden & Dangerous Deluxe ještě nemáte (je tu vůbec ještě někdo takový? :o) a máte-li kvalitní připojení k internetu, rozhodně stažením neprohloupíte...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Tom | 06.02.18 v 22:23

kdysi jsem tu hru hrál a líbilo se mi že má cz dabing, nevite kde stáhnu tuto českou verzi?

Loupas | 30.12.11 v 16:21

prosím nejde mi spustit HD, ja ho zapnu ale potom to zčerná a nic

sembi | 30.11.11 v 21:48

pls... jak se přibližuje na zaměřovači děkuju

killman- | 20.11.11 v 18:15

jsem v posledni serii prvni mise jak se bradim tim potokem nez dojdu k tomu kostelu ale dal vuberc neevym co mam delat poradte pls nekdo diik

valmir1 | 16.08.11 v 22:03

pro všechny fanoušky HD1, na strance hd2.bonusweb.cz lze stahnout modifikaci HD1,před instalací nutno odinstalovat puvodní hru.

Widlak | 26.06.11 v 21:52

hele diky vam vsem za rady s tou cestinou ;)

..... !!! !!! !!! ..... | 19.04.11 v 20:52

chtel sem zjistit jak se to hraje po netu ale dozvedel jsem se chuj asi zo 100 komentu samé píčoviny dík moc mi to pomohlo .....

Twister | 03.09.10 v 09:07

Proč kupovat, když si to tady můžeš zadarmo stáhnout? Ta hra už není licencovaná, takže je free

Michal | 03.09.10 v 08:00

Už od 99 Kč tady: http://www.nakupto.cz/hledani.php?aut=hidden&zobraz2=1

Nixon | 06.12.09 v 22:03

Čau, neví někdo jak se tam dá dát zaměřovač?? bez toho to nejde, nikdy nevím kam střílim.

YKSáček | 20.10.09 v 13:13

"1. V průzkumníkovi otevři Nástroje--> Možnosti složky--> Zobrazení--> Skrýt příponu souborů známého typu- NE!
2. V adresáři hry vyhledej soubor sounds_english.dta a udělej jeho kopii. Tu pak pojmenuj sounds_czech.dta.
3. Start--> Spustit--> Vyhledej hde.exe soubor a spusť ho. H:**************************HDhde.exe musí tam být cvypsaná celá ta cesta k tomu souboru
4. Zavři hru.
5. Start--> Spustit--> dopiš parametr, aby to vypadalo takhle: hde.exe" language czech (kdyžtak si to odsud zkopíruj)
6. Dej OK a musí to makat v CZ"
Prostě klikni pravym tlačítkem na ikonku, Vlastnosti --> Zástupce a v kolonce cíl za "X://xx/x/hde.exe" udělej mezeru a napiš language czech

tzn :
"X://xx/x/hde.exe" language czech

jo jo todle je přesně onooo

Honza | 06.09.09 v 05:57

díky!

Vacil | 02.09.09 v 20:56

Prostě klikni pravym tlačítkem na ikonku, Vlastnosti --> Zástupce a v kolonce cíl za "X://xx/x/hde.exe" udělej mezeru a napiš language czech

tzn :
"X://xx/x/hde.exe" language czech

Honza | 26.08.09 v 12:14

jak je dole ten návod a na něm je je ten popis jak hru spustit přes start spustit tak mě to píše že tento soubor nelze najít
děkuju za odpovědi

miolan | 11.07.09 v 14:31

super hra

yksáček | 08.05.09 v 08:10

navod co je dole , zaručene funguje ,,,,, kdo by s nim mel problemy ra poraim hd je super hra :D

Obi-Wan | 15.03.09 v 20:24

Mám problém.Sehnal jsem si CD s HaD , v češtině , a hrál jsem multiplayer mise a pak jsem přišel na to , že hra nabízí hlasovou komunikaci.Tak jsem zapojil mikrofon a to je tak vše , co se mi podařilo udělat . Hulákám do mikrofonu jako blázen a pořád nic . Nevíte co s tím mám udělat ?

Gaz | 27.02.09 v 15:26

JJ, taky mam hru origoš a je to celé v češtině... ...být vámi (ti co nemůžou sehnat CZ) si kupte origo nestoji to moc.

aleš | 07.02.09 v 11:38

Hra je to dobrá ale kde vzít češtinu,synátor je bez toho bezradný.Překlady misí už má.Pomůžete mu díky

jíta | 31.10.08 v 13:43

jsem v 7 levelu a nevím jak na to,nemá k Temporalu někdo návod

petr | 30.10.08 v 09:40

Tu jsem sháněl dlouho, nakonec jsem koupik org. hru. Byla to nějaká zlatá kolekce a stálo to asi 199 korun. Běží to skvěle a je to plně české.

petr | 30.10.08 v 09:38

To dělám, jdou za mnou všichni tři vězni, ale nic se neděje. Mise nekončí. Asi mám problém, že vyhazuji špatný archiv. Dá se nějak vyvolat mapa cílů které musím zničit? Díky

hmmm | 27.10.08 v 16:41

jak mam ziskat cestinu pro verzi 1.51 h&d 1?

kukkik | 19.10.08 v 23:02

hej jdi k věznům a řekni ,,následuj´´ a doveď je až k auto u brány:-)

petr | 16.10.08 v 13:56

Ahoj všem, bohužel se nemohu dostat přes misi, kde projdu bludiště, postřílim všechny protivníky, vezmu klíče a vysvobodím zajatce z vězení v suterénu. Pak odpálím nálože v archivu na půdě, ten exploduje a poté v archivu v prvním patře. Pak doběhnu k bráně, kde zastřelím jednoho z protivníků a stále není konec, podle povídání na začátku tímto mise končí. Opravdu nevím kde dělám chybu.
Díky Petr

michaelSK1 | 04.10.08 v 14:32

neporadi mi niekto ako si doplnim zivot s tou lekarnickou lebo mi to nejako nejde a celu hru nemozem prejst bez toho aby ma nezasiahli

michaelSK1 | 04.10.08 v 14:31

neporadi mi niekto ako si doplnim zivot s tou lekarnickou lebo mi to nejako nejde a celu hru nemozem prejst bez toho aby ma nezasiahli

wx789 | 28.07.08 v 14:29

nejde mi to stáhnout ukazuje mi to str. nenalezena jak na to díky

mira | 25.03.08 v 18:13

ahoj prosím mohl by někdo poslat češtinu a nebo poradit kde jí sehnat Díky

Frosty | 16.03.08 v 12:42

dobrý den chtel jsem se zeptat jestli nevite jak mam zapnout h&d deluxe protoze nevim jak nejde mi obrazovka ale zvuk jo prosim poradte

Mr.M | 01.03.08 v 13:22

Vi ste ale kokoti

muLd3R | 20.02.08 v 11:46

sory ludia skoncil mi premium acc na rapide tak to davam na novy... tu je novy link ak to este niekoho zaujima: http://rapidshare.com/files/93375006/hddeluxe_cz_dub.rar

usamabinla | 19.02.08 v 21:48

tak jsem tu češtinu z toho rapidu na Hidde and dangerous de luxe chtěl stáhnout a nic,poradí mi někdo,jak na to,nebo mi ji pošle?Opsal jsem kód a stisknul download a nic,tak nevím...všem hodným lidičkám dík!!!!!

Jáňa | 05.01.08 v 03:42

SUPER, dekuji moc za ty dva soubory. Dubbing funguje, (zatim jsem tedy zkousel 1 misi a vse vypada OK). Jeste jednou moc dekuji.

muLd3R | 02.01.08 v 17:42

tak som vyhrabal stare CD ktore uz ani nejde nainstalovat ale ten subor sounds_czech.dta som odtial uspesne vytiahol... tak tu to je http://rapidshare.com/files/80731406/hddeluxe_cz_dub.rar
dufam ze ma neukamenujete ze som to dal na rapid...

PeKe | 26.11.07 v 17:35

Ahoj všem,
prosím nemá někdo češtinu do verze deluxe 1.51. Nebo odkaz na zákldní verzi ve které bude fungovat čeština 1.3 v komplet rozsahu. Jak text tak i mluvené slovo.
Díky PeKe

Jáňa | 18.11.07 v 04:57

Dole zminovany postup na zprovozneni cestiny sice funguje, ma ale jednu zasadni chybu dabing je stale v Anglictine. Zajimalo by me, jestli ma nekdo CD nebo DVD Level 2002 cislo 6. Tam je cestina komplet vcetne povidani. Pokud by mi pak nejaka dobra duse poskytnula onen soubor (sounds_czech.dta), byl bych opravdu vdecny.
Predem moc dekuji.
Jáňa

Firmar | 11.10.07 v 11:01

moje jenda z nejoblibenejsi her sem v poseldni epizode v 1kole nevite nekdo jak na to? :D ja vzdycky toho straznika probodnu kudlou a dal to bez strelby nejde ... :(

Vlastik | 05.07.07 v 00:28

Díky, tak ten návod na to zprovoznění češtiny v H&D Deluxe funguje naprosto bezchybně.

PS: Jestli má někdo problémy se zobrazením nápisů či s grafikou hry vůbec ať si zkontroluje ovladače a nastavení. Některé hry nemají rády AI rozšíření u nových karet apod efekty. Případně doporučuji stáhnout poslední verze ovladačů či DirectX.

lukas | 30.06.07 v 09:47

Prosimvas poradte hru sem normalne stahnul zapnul ale v menu nemam texty proste na tu muzu naject mysi slysim takovej ten zvuk ale nemam tam zadny napisy obcas nakej problikne ale je to spatny... nevite co stim ?

Bill | 24.06.07 v 23:22

Hello!




See you.

LucasRasta | 08.05.07 v 21:27

take mam ten problem se stazenim a kompem to opravdu neni.nevite jak jinak na to?Tady se asi nedovolam.dik lucas

ferenzin | 21.02.07 v 20:35

hele ps je to hustá hrát po netu????????????? nebo ne já bych si to sáhnul jenom kuli MP

Fero | 11.02.07 v 09:51

Zdarec lidi moc dík za ten návod na tu češtinu ta jede je to good!!! Ale mám jiný problém jde mi čeština ale zase mi nejede zvuk pls coé s tím??? dělal jsem to podle tohoto návodu na tu češtinu co tu je pls poradte jak na ten zvuk moc díky

Lokutus74 | 19.01.07 v 21:50

Je to bez záruky, ale mělo by to fungovat. Nechávám bez úprav. Cituji:

"1. V průzkumníkovi otevři Nástroje--> Možnosti složky--> Zobrazení--> Skrýt příponu souborů známého typu- NE!
2. V adresáři hry vyhledej soubor sounds_english.dta a udělej jeho kopii. Tu pak pojmenuj sounds_czech.dta.
3. Start--> Spustit--> Vyhledej hde.exe soubor a spusť ho.
4. Zavři hru.
5. Start--> Spustit--> dopiš parametr, aby to vypadalo takhle: hde.exe" language czech (kdyžtak si to odsud zkopíruj)
6. Dej OK a musí to makat v CZ"

fery | 19.01.07 v 20:08

kde mám sehnat češtinu prosím poradte!!

Bombr | 09.01.07 v 23:29

No já se seknul v misi snad v Rumunsku nebo kde to přesně bylo, podle návodu jsem to už zkoušel a neúspěšně, stejně tak cheaty :-( zkrátka v té misi kde se má ukrást člun a vůbec mi to nejde dodělat...

artman | 09.01.07 v 10:54

Návod je určitě někde na internetu, ale ostatně dotaz můžeš položit i zde. Já osobně jsem tuto hru dohrál několikrát, a tak si možná na některé věci v pohodě vzpomenu...

Bombr | 07.01.07 v 17:13

Nevíte o nějakém návodu? češtinu už jsem zprovoznil jenže jsem se zasek v jedné misi :-P

lachim | 08.12.06 v 16:50

vřelé díky mlcuchv!!!! napsal návod na češtinu a funguje to. moc díky. super !!!!!

Matteo | 26.11.06 v 12:57

hej hosi de to po netu ,,,, ja jen jestli tam jsou servry tak me napsite

dundy | 15.11.06 v 20:42

neviete kde dy som zohnal češtinu do hidden and dangerous deluxe?

Garri Kasparov | 24.10.06 v 11:50

SNIPER: držet pravý tlačítko myši a pohybovat myší nahoru a dolu = přiblížit a oddálit

Paja | 21.09.06 v 19:02

chtel bych se zeptat jestli se dá na sniperu přiblížit a jak?

Sugannen | 12.09.06 v 22:56

sak se to neda stahnout!

Marian | 06.09.06 v 18:36

Sorry, no "po Polski" but in near future English. Maybe it helps :)

$h4d3 | 06.09.06 v 18:14

Kurwa nie znam czeskiego ale to the best game i huj ;] jeżeli jest tu polak to niech odpisze

Mike Fila(Assre,atd...) | 24.08.06 v 17:32

nevite kde bych sehnal češtinu na Hidden and Dangerous:Deluxe???

Krtek | 29.07.06 v 19:51

Campaster: na 350MHz to jelo v pohodě.

Pokud vám to nejede, sežeňte si originální winy a zkuste to bez SP2.. :o)

Campester | 19.04.06 v 18:18

Tak to du stahnout a zkusit na tom Intel Celeronu ma sice jenom 450Mhz ale snad to pude!!!

Radek Tomášek | 16.04.06 v 20:21

Urcite to pujde i na Celeronu, mam doma shodou okolnosti take tento procesor o taktu 800@833MHz a podarilo se mi tuto hru na nem dohrat nekolikrat, takze v procesoru problem nebude..

Dulezita je grafika, mela by mit alespon 4MB a podporu Direct3D..na necem slabsim to bohuzel nepujde...

Campester | 16.04.06 v 19:04

Jde to i u Intel Celeron??? Ja mam jeden hodne dobrej komp a pak Intel Celeron a chci to hrat s kamosem po siti pude to???

Radek Tomášek | 13.04.06 v 08:53

myslim, ze by nemel byt problem. Ja sam mam AMD a jelo to bez problemu...

bio2 | 12.04.06 v 23:36

ide to pod AMD procesor?

bio | 27.02.06 v 17:34

ide to pod win xp?

FILIP | 01.02.06 v 20:11

nevi te nikdo jak se stahujou ty hry????

Miroslav Kudrna | 22.12.05 v 08:33

A mě to taky nejde a bolí mě nohy!

Bosso | 19.11.05 v 14:47

Mne to najprv islo asi tak 3 minuty. Teraz sa mi uz len da cierna obrazovka a potom napise ze potrebuje DirectX8 alebo vyssi. Ja mam najnovsi DirectX 9.0c.

Zaša | 02.09.05 v 12:37

Jak mám prosím zadat parametr, aby mi hra fungovala v českém prostředí??? Děkuji...

Loneter | 22.08.05 v 16:13

Stahujte odsud
http://ftp.wireplay.co.uk/pub/hiddenanddangerous/fullgame/hddeluxe.exe

Bubo | 29.07.05 v 10:50

Nejde to stáhnout je to blbý!!!!!!!!!!

sinue | 15.06.05 v 14:15

Dá sa to nejak stiahnuť?

Jirka | 29.05.05 v 11:15

Když dám stahovat objeví se mi tohle >> The page cannot be found

mlcuchv | 27.05.05 v 00:33

Kdo by chtěl mít hru v češtině, tak mám pro něj dobrou zprávu :) Stačí, když soubor exe spustíte s tímto parametrem : hde.exe" language czech , a ještě přejmenovat soubor sounds_english.dta na sounds_czech.dta. Pak stačí spustit a uvítá vás české prostředí. Tak si to užijte. Předem děkuji za kladné ohlasy :)

Miloš | 17.05.05 v 12:13

Mam HD deluxe,jde vidět zbraň z boku z vlastních očí nebo to de vidět až v datadisku

fracek | 01.05.05 v 08:59

Jaksi to nejde když to chci stahnout tak se mi zobrazí "stránku nelze zobrazit" tak to je v piči že?

Kid | 27.04.05 v 22:54

Nejde mi to stáhnout. Vždy se objeví ( v angličtině ) že stránku nelze zobrazit.

Dave | 22.04.05 v 14:19

Ta hra se mi sstáhne zabalená v rarku(samozřejmě mám winrar),ale nejde rozbalit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

milan | 03.02.05 v 14:25

Ja to ma na cd je to v pohode lepsi nez to stahovat.

Ivana | 01.02.05 v 08:34

Vžy,když to chci stáhnout,tak se objeví stránku nelze zobrazit.

Apofis | 08.11.04 v 22:17

me to funguje. pouzivam DAP

Clovek | 08.11.04 v 20:24

mate to dojebane nejde to

Petrku | 02.11.04 v 15:23

Vždy když chci hru stáhnout, objeví se mi stránka HTTP 404 stránka nenalezena. Co mám dělat

restart | 01.11.04 v 16:42

hru sem stahnul v pohode v xp mi hra jede taky dobre bez chyb ale kdyz chci zapnou editor tak se nic nedeje proste nefunguje neni to tim ze mam xp?
instaloval sem to full tak ze i s editorem.

Me | 29.10.04 v 23:58

FILE NOT FOUND!

Drak | 15.10.04 v 16:26

to mám stáhnutý sranda za pár minut,pořiďte si pořádný připojení...ale ta čeština tomu fakt chybí kua

Banan | 14.10.04 v 11:26

no ja to mam stahly za 32 vterin lidi :)
vivat optika :)

garga | 09.10.04 v 22:08

hoši stahněte si flash get a uvidite tu rychlost!!

Rene Kubovic | 09.10.04 v 09:06

Je to pecka hra :-)

FunTom | 08.10.04 v 08:37

nejde mi to stiahnut

HTTP/1.1 404 Object Not Found

:-((

norm | 06.10.04 v 03:11

wont download get error page

re-volt | 05.10.04 v 21:03

oběsit se

micel65 | 05.10.04 v 16:19

prosím vás praďte někdo jak se to zapíná stáhnutý to mám v pohodě za 21 min. a nainstalovaný za 33 sek.
ale když to pouštím tak tam mám jenom černou obrazovku a když se přepnu do windows a dám myš na tu lištu tak se mi tam zobrazuje "hidden a dangerous [paused]" neví někdo co sím mám dělat?

Jarek | 05.10.04 v 14:28

Mě to jde normálně stáhnout.

Pedro | 05.10.04 v 10:12

Problém trvalý : HTTP/1.1 404 Object Not Found!!!!!

Karlos | 04.10.04 v 23:18

přesněji: HTTP/1.1 404 Object Not Found .

Karlos | 04.10.04 v 21:24

Sakra, nejde mi to stáhnout. Objevuje se mi chyba - object not found. Tak nevím. Byl bych moc rád, kdyby mi mohl někdo poradit co s tím.

O_Neill | 03.10.04 v 18:47

Fucked čeština vod IS

Radek Tomášek | 03.10.04 v 18:14

Tak nejprve k tý češtině. Bohužel Vás zklamu, ale IS vypustilo do freewarového světa pouze anglickou verzi hry. Jestli budete ale přesto chtít českou verzi, můžete si zkusitsehnat DVD k Levelu 6/02, kde je český Hidden Deluxe včetně profesionálního dabingu

Tak a teď k těm problémům ve WinXP. ujistěte se, že máte řádně naistalované nejnovější ovladače všech periferií a řádně aktualizovaný (DirectX, Sevice Pack) systém. To by mělo pomoci. Jinak asi moc neporadím, zkuste kdyžtak přesněji popsat váš problém

drack | 03.10.04 v 16:28

taky mi to pod Xp blbne! Zkosel sem vselijaky nastaveni a prd...

O_Neill | 03.10.04 v 16:23

Chci se zeptat jek se zapíná český jazyk ve hře? dík

colex | 03.10.04 v 13:22

tato hra jde stahnout v pohode...

Kamil | 03.10.04 v 13:03

zdarek, muzeme mi nekdo poradit, tahle hra mi nejde na Win xp, vlastne jde, ale jsou chyby v hrafice, ma nekdo zkusenosti?? diky

Triple T | 03.10.04 v 12:51

zkus to na GameHippo.com, ještě je mají na základní stránce.

nedulezite | 03.10.04 v 10:56

pche! za 4 hodiny jo?JA to mam ani ne za pul MUHAHA

valaja | 03.10.04 v 08:33

To mám v pohodě stáhnutý za čtyři hodini HAHAHA


galerie