recenze

Heroes of Roswell

Heroes of Roswell

Nové Mexiko se už několikrát proslavilo mimozemskými nálezy, které ve většině případech přinesly hrozbu pro naši planetu. Ve hře Heroes of Roswell se přidáte k hrdinům, kteří se snaží naši planetu ochránit!
V městečku Roswell někde v Novém Mexiku vládne už nějakou dobu ticho. Místní šerif s jeho hochy zde totiž nalezli tělo mrtvého mimozemšťana, což je začátek mimozemské invaze, které musíte zabránit. Tento příběh se vám autoři snaží vnutit, i když je trochu ohraný, ale mohl by vás aspoň trochu vtáhnout do děje.

Začátek hry není zrovna záživný. Proti vám se objeví jen několik stejných lodí, se kterými si rozhodně nemusíte dělat starosti. Avšak nudnou chvilku střídá chvíle plná akce s novými protivníky. Těmi jsou větší a jinak barevně provedené lodě, které už napohled vypadají nebezpečněji. Mohou po vás totiž střílet ze všech stran a nestačí jim stejná dávka střeliva jako těm předchozím. V těchto chvílích se asi zamyslíte, jak to půjde dál, když máte hrát se stále stejnou lodí, která zrovna nedisponuje množstvím zbraní. Řešením tohoto problému jsou malé rakety, které vám obstarají nějaké to vylepšení. Zbraň se pak mění a hned se hraje o něco lépe.

Kupy nepřátel se ke konci ztratí, což symbolizuje příchod finálního bosse. Ten určitě nepřehlédnete, neboť ho autoři slušně vymakali ve starém dobrém stylu „made in začátky 90. let. Bohužel finální boss nepředstavuje někoho, na kom byste měli ztroskotat a spíše vás jen přinutí brát hru o něco vážněji. Jeho střely jdou periodicky za sebou, takže je vám asi už jasné, co bude stačit pro jejich vykrytí. Obtížnost však jak jinak než stoupá a v dalších kolech by vás leccos mohlo překvapit. Ve těžkých chvílích vás naštěstí upozorní signalizace slabosti vašeho štítu, po jehož zničení přijdete o jeden život.

Předchůdci Heroes of Roswell měli ve většině případů nedostatek, který nás často zamrzel. Na mysli mám zvuk hudbu, kterou si už dnes poslechnete. Nečekejte sice nic originálního, ale zvukové vyplnění hry může občas zpříjemnit dlouhé hodiny hraní. Grafika je trochu pod průměrem, ale koukat se na to dá. Vaše loď ani ty nepřátelské nejsou nějak perfektně animované, pozadí se stále opakuje. Zkrátka to, co bychom dnes nečekali. Hratelnost je ale slušná a pokud se dostanete dál, hra by vás mohla vtáhnout a donutit vás hrát dál. Co říci závěrem? Stáhněte, vyzkoušejte a smažte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce