recenze

Hedgehog in Quake 2

Hedgehog in Quake 2

Pod tímto podivným názvem se skrývá krvavý deathmatch, jehož hlavní role obsadili ježci. Těm však nechybí nic z našich schopností a poté co jim do ruky vložíte railgun, se z nich stávají tvrdí zabijáci! Máte rádi deathmatch? Vyzkoušejte Hedgehog in Quake 2!
Obsazení ježka do role boota v deathmatchi je nečekaný nápad a kdyby se mě někdo zeptal, s jakou netradiční postavou bych chtěl hrát deathmatch v Quakeovi, nikdy by mě nenapadlo říct ježka. Avšak autoři hry měli tento zvrácený nápad a možná si tak i ušetřili práci. Hra je založena na principu Quake, což mě rozhodně těší. Základ čili perfektní 3D grafika sice přejata nebyla, ale i ve 2D se toho dá spoustu vykouzlit a nutno říci, že si autoři dali tu práci a přejali toho opravdu mnoho.

Začněme od herních režimů, kterých je tu slušný počet. Tím základním je hra pro jednoho hráče, ke kterému si můžete nastavit libovolný počet bootů (ježků), mapu, počet fragů apod. Dalším módem jsou dva hráči. Zde stačí jen smrsknout se u jedné klávesnice, u čehož se vždy musím pozastavit, neboť mi to přijde děsně zastaralé, ale budiž. A poslední možností je zkusit hru po LAN. Ta bude pro vás asi nejobtížnější, neboť budete muset najít někoho na síti, kdo by si hru stáhl a vyzkoušel ji s vámi. Ale myslím, že tento režim by byl ze všech nejlepší, pokud by se vám ho podařilo zprovoznit.

Když je hra založena na Quake, budete od ni určitě očekávat staré známé zbraně jako je raketomet, railgun atd. Můžu vás potěšit, najdete je zde a v plné kráse. Mimo nich i další vychytávky, lékárničky apod. Zkrátka Quake ve 2D. Mapy byly sestaveny k těm nejlepším deathmatchům, ale je na nich něco, co hru ze začátku zbytečně ztěžuje. Podobně jako v originálu zde najdete místa, na která byste neměli vkročit, tedy lépe řečeno do nich spadnout. U Hedgehog in Quake 2 je to vždy prostor pod vámi, který představují ostny. Připravte se na to, že se s nimi hned ze začátku mnohokrát blíže seznámíte.

Nápad je to vskutku originální. Aby toho nebylo málo, můžete si zahrát i mód s názvem Sheep Hunter, jehož náplň lze již z názvu odvodit. Pro neznalé, budete lovit ovce, jejichž množství bude postupem času stoupat až to přestanete zvládat. Dostatek herních možností, slušná hratelnost, Quakeovské zvuky a hlavně ty zbraně. To vše by vás mělo donutit k vyzkoušení tohoto působivého kousku.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

Hedgehog in Quake 2 Hedgehog in Quake 2 Hedgehog in Quake 2

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce