recenze

Halo Zero

Halo Zero

Vzpomíná si někdo z vás na parádní vetřeleckou střílečku s názvem Abuse? 2D akční střílečka s vesmírným bojovníkem na lodi plné vetřelců? Tak dnešní kousek Halo Zero je to samé v lepší grafice, s lepší hudbou a stejně SUPER hratelností.
Halo Zero. U někoho tento dvouslovný název může evokovat vzpomínku na novodobější komerční pecku jménem Halo od firmy Bungie. Ano, po delším sondování, jakže to tedy s příbuzností těchto dvou her je, jsem zjistil, že autor Halo Zero Dobermann zřejmě námětově vycházel z Halo a jakožto správný fanda a šikovný programátor si dal za cíl udělat dle velkého vzoru freewarovou 2D pařbu par excelence.

Princip hry je jednoduchý – s bohatě vyzbrojeným vesmírným vojákem se probíjíme skrze alieny zamořené vesmírné stanice, osvobozujeme zajatce a hlavně se snažíme přežít příštích pár okamžiků. A to, že tato life-time predikce je opravdu krátkodobá, tak to mi můžete věřit. Hordy nepříjemných paďourů všech druhů a velikostí se před námi vynořují s pravidelností hodinek tikajících na jaderné pumě. Graficky je hra velmi přívětivá i přes to, že rozlišení herních screenů je nižší. Barevně hra ladí, bombastická je též sada 16 originálních soundratcků v ogg formátu (wow!) a pokud jde o hratelnost, pak ta je vyjuchaná. A to vyjuchaná dostatečně, neboť i v perexu jmenovaný Abuse, což pecka byla svého času veliká, zůstává lehce v závěsu.

Dnešní „poklidná“ až pozitivní recenze prostě a jednoduše vychází z mého bytostného pocitu, že tuhle hru opravdu stojí za to hrát. Prošel jsem si pár temných zákoutí, usmažil kvantum roztomilých vetřelců a s dobrým pocitem u srdíčka jsem napsal tuto recenzi. Doufám, že mne za to někteří méně tolerantní jedinci neukamenují. :-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

PITfire | 17.04.06 v 16:43

If you don't like Czech then what are you doing on this server???

Ahmet | 16.01.06 v 21:26

This game is great dont download sektor14 it sucks this one rulezzzzz GO FRENCH GO AMERICAN!!!!!!! AMERICANS AND FRENCH SEND PROPERLY MALE OR FEMALE SOLDIERS WITH NICE HATS BUT SEKTOR14 OF CZECH ALWAYS SENDS SHEMALEs WITH GIANT BERETS AND TIGHT UNDERPANTS!!!!

marian | 16.01.06 v 10:59

...ještě teď utírám slzu. Naprostý souhlas, zlatá šestnáctibitovka... :)

*Unique* | 15.01.06 v 11:06

Sem pametnik, zacinal sem na 286 nebo 386, ale jeste pred tim sem hraval na bratrancove komodoru... takze sem moc rad za kazdou takovoule grafiku, to sem nasim francouzkym kamaradum zase neco povedlo.


galerie

Halo Zero Halo Zero Halo Zero Halo Zero Halo Zero

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce