recenze

Gunner 3

Gunner 3

Zapřáhněte své bojové dovednosti a pokuste se nasbírat co nejvíce peněz. Čas od času se na vás budou řítit meteory, ale to pro vás jistě nebude vůbec žádný problém. K dispozici bude naštěstí dostatek letounů, tak jen směle do toho.
Vesmírné simulátory jsou v poslední době stále oblíbenější a není se proto čemu divit, že se tvůrci na ně začínají specializovat. Objevuje se tak stále víc titulů, které svojí kvalitou mnohokrát převyšují svého předchůdce – skvělou gamesku Disasteroids, který je na světě již nějaké to úterý a od jeho vydání jsme se mohli dočkat stovek podobných her. I u nás na Freegame máme několik podobných titulů. Jmenovitě se jedná např. o skvělou českou gamesku Levitt: Akce v prostoru, Maelstrom 3D, či naprosto úžasný Jets'n'Guns. Nové tituly jsou ale vždy vítány s otevřenou náručí a mnohdy dokáží lidi potěšit něčím novým až převratným. A já se ptám, podaří se to i téhle gamesce?…

Po spuštění si můžete vybrat ze dvou variant, jak si tuhle gamesku můžete dopřát. Začal bych popisem Kampaně. V jednoduchém menu si můžete zvolit vaší bojovou raketu a misi, kde se bude vše odehrávat. Z počátku máte ale dosti omezené prostředky, a tak se prozatím budete muset spokojit pouze s jedním strojem a s pouhopouhou jednou mapou. V ní budete muset prokázat svůj um a budete se muset pokusit posbírat zlaté žetony. To bohužel nebude tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát, neboť na vás budou dotírat asteroidy. Ty se tedy musíte snažit zlikvidovat jak nejlépe to jen půjde. A to bude v podstatě vašim jediným úkolem. Bohužel na první pohled jednoduchý úkol v sobě skrývá řadu úskalí. Tím největším je asi fakt, že pokud minete svojí střelbou asteroid, pak počítejte se značným poškozením, neboť vyhnout se tomuto obrovskému monstru je téměř nadlidský úkol.

Rozsah škod závisí pouze a jen na typu lodi. Budete-li dostatečně šikovní, mělo by se vám podařit zpřístupnit celkově šest prototypů a zejména ty poslední kousky snesou opravdu hodně. Při každé podobné nehodě bych raději ale sáhnul po „jistotě“ a urychleně se pokusil sebrat klíč, který se čas od času objeví. Pokud se vám to podaří, můžete si gratulovat, neboť své lodičce navrátíte dobrou kondičku. Při sesbíraní dostatečného množství žetonů automaticky vyhráváte a postupujete do dalšího kola, kde své snažení můžete zopakovat. V opačném případě bohužel končíte, což jistě nikoho nepotěší. Vítaným zpestřením je i fakt, že levely se kromě vesmírných „prostorů“ odehrávají i na naší krásně planetě Zemi. Tak to by byla hra v kampani. Pokud si v menu zvolíte druhou variantu, počítejte s tím, že vše potřebné budete mít k dispozici ihned a můžete si tak dopřát všechny mise, i letouny, jak je jen libo ;). Pojďme si nyní říci pár slůvek k technickému zpracování. Pokud bychom převedli tvrzení: „V jednoduchosti je krása“ do praxe, pak by tahle hra byla přenádherná. Ne, teď zcela vážně. Technické zpracování je mírný nadprůměr, ale o žádném vyloženém zázraku nemůže být řeč. Výhodou je ale nízká hardwarová náročnost. Co se týče zvuků, tak ty jsou jednoznačně průměr, což je rozhodně škoda. Hudební doprovod bohužel chybí zcela.

Jak to u většiny podobných her bývá nepěkným zvykem, po čase je potká lehký stereotyp. A bohužel Gunner 3 patří do této „většiny“. Pokud máte ale tento žánr rádi, myslím, že pro vás bude Gunner 3 příjemným zpestřením, který vás na nějakou tu chvíli dokáže zabavit. Jestli je vám ale tento žánr zcela cizí, tak raději zkuste něco jiného…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

DANIEL BONILLA | 27.10.05 v 23:58

GUNNER3 Y GUNNER4

Triple T | 24.01.05 v 20:32

slyšeli jste někdy o skvělé hře Gunner 3 od KNPMASTERa? autoři tohohle kousku asi ne. bohužel, mohli své hře dát jméno, které na sebe nestáhne pozornost jistou profláklostí, ale naopak originalitou. (samozřejmě tady nejde jen o třetí díl série.) a navíc, ta hra.. je docela špatná.


galerie