recenze

GunBound World Champion

GunBound World Champion

Máte rádi multiplayerové online hry? Je-li vaše odpověď kladná, pak jste dnes na správné adrese, neboť následující gameska bude spadat přesně do této kategorie. Nažhavte tedy internet, založte si potřebný online účet a pusťte se do boje!
Není tomu zase tak dávno, co jsme vám přenesli kvalitní počin America Army's: Strike Force a neméně povedený kousek Wolfenstein: Enemy Territory. Vyjma toho, že se jednalo o akční hry, je spojoval také fakt, že byly primárně určené pro multiplayer. Právě takovéto hry se v poslední době stávají stále populárnější a to i v naší milé republice, kde jsem si ještě před pár lety o kvalitním internetu a tedy o nejdostupnější možnosti, jak hrát online, mohli nechat jen zdát. Výhoda takovýchto her je jistě každému zřejmá – možnost hry se živými soupeři v rozličných prostředích, a proto se jistě o ní nemusím nějak zvlášť rozepisovat. I GunBound World Champion, jak z ní název dnešního titulu, patří do této skupiny her a mojí milou povinností je vám ho na následujících řádcích přiblížit, proto pojďme rovnou na věc.

Jakožto hráčům počítačových her je vám jistě moc dobře známá série legendárních Wormsů. Ta totiž zaznamenala hotovou revoluci a musím se přiznat, že i já jsem k ní měl velmi mnoho sympatií. Pojďme si ji tedy v několika větách připomenout. Na jedné obrazovce proti sobě stály vždy dva týmy, plné bojechtivých červů, kteří chtěli za každou cenu zvítězit tím, že své rivaly hodlali nemilosrdně porazit. K dispozici měli poměrně zajímavé zbraně a záleželo tedy jen na vaší šikovnosti, jak jste se s vašimi protivníky vypořádali. Na spoustu faktorů jste museli ovšem dbát především při střelbě a jedním z těchto faktorů byla síla a směr větru, který mohl i z napohled dobře mířené střely udělat v podstatě „neškodnou hračku“. Tak asi takhle nějak bych charakterizoval právě sérii Worms. Tu jsem samozřejmě zmínil zcela záměrně, neboť následující gameska má s ní velmi mnoho společného. Nemyslete si ovšem, že se jedná o jejich prachsprostou kopii. GunBound World Champion toho totiž nabízí tolik, že i již zmíněná legenda by se mohla lecčemu přiučit.

Hlavním rozdílem je fakt, že se jedná o čistokrevnou multiplayer hru, kterou si navíc zahrajete jen po internetu. Možná to bude znít krutě, ale je to bohužel tak. K hraní si totiž potřebujete, podobně jako v America Army's: Strike Force, založit si online účet, který je samozřejmě zcela zdarma a kde pak máte vedeny veškeré potřebné statistiky a jiné věci, potřebné ke hraní téhle hry. Po spuštění a ověření účtu vám nic nebrání pustit se do akce. Ze všeho nejdříve vám jistě do oka padne přehledné menu, v němž si jistě všimnete dvanácti „záložek“, na něž jde velmi jednoduše kliknout a každá z nich v podstatě představuje jednu „zónu“. Většinu seznamu bodu ale tvořit položky „Beginers Zone“ a „Free Zone“. Jakmile na jednu z nich kliknete, rozvinou se vám další sub položky a vy v podstatě budete mít dvě možnosti. Buďto si zvolíte jednu z místností a připojíte se do ní, nebo si založíte místnost vlastní a trpělivě budete čekat na další hráče.

Než se pustím do dalšího popisu, rád bych zmínil, že hru je možná hrát v několika variantách. Hraje se pokaždé ve dvou týmech. Zvolíte-li první variantu, tedy „Solo“, pak vyhrává ten tým, který zůstane na živu nejdéle. U varianty „Score“ bude naopak potřeba zničit předem stanovený počet vozidel. Chcete-li zvítězit u „Jewel“ či u poslední varianty „Tag“, bude potřeba trochu více bojovat. U prvního jmenovaného budete muset zlikvidovat přes 1000 krystalů dříve, než to udělá soupeř a u „Tag“ bude potřeba zvolit dva vozidla, která se stanou terčem ostatních a opět bude potřeba dokázat, co ve vás je. Týmy se liší barvou, která je buďto červená nebo modrá. Zdejší jednotky jsou velmi zajímavé. Na červíky a jiné podobné exempláře zapomeňte. Místo nich nastoupí lidé, z nichž každý bude na velmi zajímavém vodidlu, lišící se nejen svým vzhledem, ale někdy také vlastnostmi. Ve hře, jakmile přijdete na řadu, pak stejně jako u série Worms máte několik málo sekund na to, abyste ukázali, co ve vás je. Můžete se tedy hýbat, zaměřovat, používat předměty a snažit se o co možná nejrychlejší eliminaci protivníků. Problém je ale v tom, že jste dosti omezení právě v pohybu.

Jeho přesný stav je znázorněn na vodorovném ukazateli a jakmile jeho hodnota klesne, budete se muset jednoduše smířit s tím, že se v aktuálním tahu již jednoduše nepohnete. Střílet naštěstí půjde, takže vám nezbude nic jiného, než jen zkusit vypálit a doufat, že zasáhnete protivníka. Pří úspěšném a hlavně přesném zásahu jste odměněni finančními prostředky a někdy také cennými zkušenostmi. Finance jsou pak dobré na nákup speciálního vybavení v položce „Avatar Shops“, kde si můžete svojí postavu udělat jedinečnou tím, že jí koupíte například zajímavou čepici, brýle, atp. Nevýhoda je v tom, že ne do každé místnosti vás s tímto pustí a taky v tom, že bude potřeba poměrně dlouho šetřit, neboť místní ceny jsou mnohdy opravdu nekřesťanské. V levelech budete moci běžně používat kromě základní zbraně také různé předměty, kterých je celá řada. Některé vás dokáží doléčit, jiné vám pomůžou s likvidací či třeba s krytím. V cestě vám také bude stát spousta překážek a bude záležet pochopitelně na vás, jak se s nimi vypořádáte. Tyto překážky jsou tvořeny převážně tornády, přes které „propašovat“ střelu bude někdy opravdu těžké. Pamatujete také na to, že zasáhnete-li svého spoluhráče, dostanete menší „pokutu“, proto než vystřelíte, vše raději důkladně zvažte.

Zatím jsme si víceméně popisovali jen klady a nyní je na čase zmínit pár záporů. O tom, že tento počin je hratelný jen po internetu jsem se již psal. Za další nevýhodu považuji velikost archívu, která rozhodně není zanedbatelná. Zápory jsou to ale všechny, proto se raději vrhněme na hodnocení. Možná se ptáte, proč jsem nepopisoval dále některé další vlastnosti? Odpověď na tuto otázku je velice jednoduchá. Každým okamžikem, co u hry strávíte, objevíte něco nového, čehož jste si předtím nevšimli a co vám dodá odvahu do dalších bojů. Popsání všech možností by tedy bylo na velmi dlouho, proto si to raději uzavřeme ;). GunBound World Champion je hra, která toho hodně nabízí a požaduje toho relativně málo a jedním z těchto požadavků je chuť pořádně si zahrát a řádně se tak odreagovat. Máte-li tedy kvalitní připojení k internetu, pak vám hru doporučuji, neboť je doopravdy oč stát! V opačném případě vám ale bohužel nezbude nic jiného, než se poohlédnout po něčem jiném!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Marian | 17.10.06 v 16:21

Registrace by měla být v pohodě. Až vyplníš požadované informace na registrační stránce (http://www.freegame.cz/in.php?action=reg), pak se objeví toto: "Gratulujeme, tvoje registrace je již skoro hotova! Poslali jsme ti email, ve kterém najdeš odkaz na aktivaci tvého účtu na FreeGame.cz. Proč aktivace? Abychom věděli, že je to skutěčně tvůj email! Prosím, aktivuj si svůj účet co nejdříve. Děkujeme a přejeme příjemnou zábavu tady u nás :o)" a po aktivaci účtu jsi náš. Mimochodem - to "zkurvený" si propříště nech. Dík.

Hrac | 17.10.06 v 16:13

pls jak se mam zaregistrovat na ty skurveny strance vubec me to nejde jak to mam udelat co jesli to nekdo udelal je borec tak me pak napiste jak s te to udali!!!!?

benyxD | 11.03.06 v 01:25

jinak pro vsechny,vetsina linku na tuhle hru uz nefunguje pac maj novy stranky s novou verzi hry..tahle super gameska je ke stazeni na oficialnich strankach

benyxD | 11.03.06 v 01:23

je opravdu na www.softnyx.net,ma to asi 150 mega..po zadani linku klini na obrazek global service a pak nahore v pravym rohu na polozku GAME DOWNLOAD

MK | 05.03.06 v 21:20

Nazdar lidi, odemne to chce stáhnout nejakou novou verzi?? kde ji najdu, byl jsem i na www.softnyx.net ale nenašel sem to tam, má nekdo řešení???

Poppy | 16.08.05 v 13:04

Náhodou nejsem lama!!:D Už jsem stříbrná sekera a mám docela dobrýho avatara aji bez hacku;) Ale stejně by se hodil,protože to moc často nehraju,nemám na to čas a tak mě vždycky vyprší limit a já si své nádhery ani neužiju:/ Asi začnu šetřin na ty nelimitovaný:)ale to si teda pěkně počkám..hack bych stejnak brala;)
Ale eště sem tam nepotkala žádnýho čecha..akorát kamošku,kterou sem do toho naverbovala;) a jednoho slováka. Tak hrajte hrajte lidi!Je to fakt skvělý!:) No zas tak ne..;)) ale dobrý jo..;)

martison | 19.07.05 v 22:17

tady jde akorat vidět jaka si lama:-) z hackama to umi kazdej..!no ale spatný by to nebylo..!!!!!:DDDD

Luke (klounik) | 19.07.05 v 11:03

Je to SUPRRR hra...po dlouhe dobe :D...ja mam strasne pomaly pripojeni (stahovalo se mi to 4 hodky ale ty 4 hodky za to staly)..fakt..tagze jestli ste priznivci WORMSU a pareni po netu tak stahujte!!(akorat ze budete muset umet ANGLICKY protoze se tam prevazne anglictinou mluvi :))...

Poppy | 18.07.05 v 21:52

je to fakt super,ale chtělo by to hack;) nemužu žádnej najít,nemáte někdo prosím? nebo nějakej odkaz? plzz :))


galerie

GunBound World Champion GunBound World Champion GunBound World Champion GunBound World Champion GunBound World Champion