recenze

Gun Girl

Gun Girl

Kdo by se nerad podíval na nádhernou ženu s krásným tělem, unylýma očima a něžným pohledem v očích. Kdo by odolal jejím svůdným křivkám a tomu, že na sobě nemá téměř nic? Nejde však o žádnou erotiku, ale o pořádnou arkádu, o které stojí za to napsat něco více.
Tak na krásné blondýnky vsadil i tvůrce Gun Girld Paul Schneider. A jak již jeho jméno napovídá, jedná se o muže původem z Německa. Gun Girl není jen obyčejná hříčka, kterou za chvíli dohrajete, ne, jde o dobře ztvárněnou hopsačku, která je obtížnější, než by se zdálo. Vyžaduje trpělivost a trochu cviku. Ale nepředbíhejme. Začněme pěkně od začátku. První, co vás jistě upoutá, až si stáhnete 60 MB soubor, bude fotografie modrooké blodýnky, která k vám vzhlíží svůdným pohledem a láká vás do hry. Na pozadí přímo zařve hudba nabitá akcí. A v pravém horním rohu se objeví tři položky. Můžete začít novou hrou nebo pokračovat tou uloženou a nebo položkou Normal, což označuje obtížnost hry. Hned po potvrzení vybrané akce uvidíte herní okno a svou hrdinku v poněkud zmenšené a zkreslené formě, nicméně se dá říci, že jí to sluší i tak. S brokovnicí v ruce vypadá jako správný drsňák a její ženskost jistě dokreslí i modrá minisukýnka a kozačky. Že jsou blondýnky hloupé, vám vyvrátí okamžitě. Ve hře je nejdůležitější pamatovat si, že za nic na světě nesmíte prsty opustit klávesy Ctrl a Shift. Šipky jsou samozřejmostí a budete je používat k pohybu. Ve hře toho můžete nalézt spoustu. Od třešniček, které by naší Gun Girl slušely za ušima, až po nové zbraně a praktické předměty, bez nichž se později neobejdete, jako jsou například čipy, diskety, spínače apod. Kuriozitou je zde růžovoučký deštníček, který zaprvé působí k dívce jako správný doplněk a zadruhé vybízí k úsměšku. V jedné ruce deštník, ve druhé samopal.

Nu což, zkrátka Paul Schneider za to umí vzít a rozhodně mu nechybí smysl pro humor. K ovládání je nutno poznamenat pár důležitých postřehů, z nichž nejdůležitější je to, že naše blondýnka může skákat dvojitě. Jednou a pak ještě jednou, což dělá skoky delší a rozhodně se s jedním zmáčknutím Shiftu nespokojíte. Dále buďte ve střehu a sledujte zásobník zbraně. Ta má totiž jen určitý počet střel a dívka jej po vystřílení musí vyměnit. A zde nastává ta potíž. Když totiž mění zásobník, stává se zranitelnou a vy máte pouze tři životy. Pokud je vyčerpáte a hru nemáte uloženou, začínáte znova, což v pokročilejších levelech bývá docela nešťastné. A kdože by se postavil takové krásce? Nikdo jiný než opravdová zvířata. Nemrtví. Zombie nebo chcete -li obyčejné mrtvoly. Zelení, červení, odporní. Jsou nesmírně zákeřní a ačkoliv vás nechají v prvním levelu pouze rozkoukat, v dalších už s nimi bude potíž. Pozor je nutno si dávat tam, kde jsou kříže a hroby, neboť zde nestačí zabít mrtvolku ještě jednou. Za chvíli se po ní vynoří ještě jedna a většinou to bývá ve chvíli, kdy to čekáte nejméně. Jakmile se vás dotkne, okamžitě se vám odečítá jeden život. Proto radím, hru si důkladně ukládejte. Jako další nepřátelé, kteří sice nechodí, ale jsou o to nebezpečnější, jsou pevné překážky, jako ostré hroty nebo díry pod vámi. Zákeřné jsou i plovoucí plošiny, nad nimiž se většinou vyskytují právě ostré hroty, které ji mohou zranit. Další nepřátelé jsou méně indentifikovatelní, neboť je těžko pojmenovat. Ale určitě stojí za to je poznat osobně.

Pro ty, kteří prohrají, je přichystán bonbónek, který jistě pohladí po duši i po jiných důležitých částech těla, a sice pohled hluboko do dívčina výstřihu. Nikoliv však do toho kresleného, ale do reálného. Ovšem, kdo hru ukládá, prohrát jen tak nemůže. Paul Schneider jistě odhalil svůj typ, když vytvořil právě tuhle hrdinku, nutno však podotknout, že je jeden z mála, kteří ke zbrani dosadili krásku s dlouhými vlasy místo nabušeného svalovce. Nepotěší však jen pány, ale dámy také. Tedy aspoň ty, které se s hrdinkou ztotožní a projeví herního ducha. Levely jsou samozřejmě každý jiný. Nemusíte se bát, že byste se potloukali jedním a tím samým prostředím týdny. Vždy je v levelech něco jiného a nového. Ať už styl, jakým je tvořen, tak i předměty, jež musíte posbírat nebo například nepřáteli. Ocenit se zde musí jistě kvalitní práce, dobrá kombinace grafiky a rozhodně zde nechybí ani motivační hudba. Mě osobně hra nadchla (a to jsem žena). Snad se bude líbit i vám. A pro ty, kteří o ni mají skutečný zájem zde umístím odkaz na Gun Girl, abyste si ji mohli plně vyzkoušet a zahrát. Věřte, že je o co stát. A koho nebude bavit samotná hra, i když si osobně myslím, že má laťku docela vysoko, potěší ho alespoň pěkné záběry fotoaparátem a perfektní retušování autora :).

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

majkl | 16.01.09 v 14:34

jsem v 5 kole a vubec nevim jak mam pokracovat nejde nikam vyskocit ani pokracovat nejakou chodbou proste me to nikam nepusti jedine co jde tak zastrelit ty dve zelene mrtvolky a pak uz se nikam nedostanu diky za radu

luky | 13.06.08 v 17:31

kdo dovolit tuto hru tady distribuovat?

Šarpes | 03.06.08 v 10:55

Taky jsem po tom marně pátral, až mě napadlo zmáčknout F1, tam to všeckno máte...lékárnička: šipka nahoru + ctrl; granát: ctrl + šipka dolů.

gyneco | 01.06.08 v 18:05

To by mně taky docela zajímalo.

Wes Parmalee | 31.05.08 v 12:36

Pěkný, ale mojí konečnou je (zatím) ten přerostlý opičák.
Nevíte jak házet granáty (jestli to jsou granáty), ale hlavně jak použít lékarničku?!


galerie

Gun Girl Gun Girl Gun Girl Gun Girl Gun Girl

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce