recenze

Guakamole Con Sushi

Guakamole Con Sushi

Co takhle zahrát si na asijského bojovníka, který má místo rukou ostré nože a musí ničit plechové konzervy v kuchyni. Zdá se vám to jako uhozený nápad? Tak přesně o to půjde v této zábavné minigamesce. Konzerv bude tolik, že nebude snadné je zničit.
Asijští bojovníci byli hlavními postavami už v mnoha akčních hrách. Ale že se jednou takový samuraj postaví i za pult v kuchyni, to by mě v životě nenapadlo. Skutečně tomu tak v této gamesce je. Princip si ale povíme až za chvíli. Nejprve by vás možná zajímaly skutečné bojové hry, které u nás máme. Zkuste třeba Samurai Asshole nebo Samurai Warrior...

Teď už se podíváme na zoubek tomuto akčnímu dílku. No, ono to není zase tak moc akční, ale rozhodně to má blíže k akci než k logické či sportovní hříčce. ;) Po spuštění se otevře malé okno uprostřed obrazovky. Můžete se podívat na nápovědu, ve které se dovíte všechny potřebné informace. Naštěstí je vše anglicky, takže se nemusíte bát méně známého jazyka. Jakmile dáte Start, přesunete se přímo do kuchyně. Hrajete za tajemného bojovníka v modré kapuci. Místo rukou má dva silné nože ostré jako břitva. Před sebou má pultík, na kterém se ihned začnou objevovat plechové konzervy. Kdoví, co je v nich ukryto? To není tak důležité. Hlavní je to, že musíte tyto konzervy zničit, samozřejmě pomocí nožů.

Proto musíte svého bojovníka ovládat a k tomu slouží klávesy 1, 2, 3, 4, 5, 6 na numerické klávesnici. Proto dbejte na to, abyste ji měli při hraní zapnutou. Každá klávesa je určena pro jiné místo na stole. V rozích a uprostřed pultíku se totiž objevují konzervy a vy musíte rychle reagovat a stisknout příslušnou klávesu. Bojovník udeří nožem na stůl a rozsekne konzervu na dvě poloviny. Takto pokračujete stále dál, ale nesmíte udělat chybu. Kdybyste se trefili vedle nebo nechali konzervu zmizet, přišli byste o část zdraví. Jakmile o všechno přijdete, je konec hry a vy se můžete zapsat i se svým skóre. Ke všemu se celá hra počítá na čas. Když se vám podaří zničit za sebou deset konzerv bez jediné chybičky, získáte speciální zbraň. Můžete ji aktivovat pomocí Enteru a způsobí to, že všechny konzervy na stole okamžitě zmizí. Když vám to půjde dobře, začne se objevovat hodně konzerv najednou a to už pak budete těžko stíhat. To je vše, jedná se o velice malou gamesku...

I když není tahle hra moc obsáhlá, přesto alespoň na chvíli zabaví. Pořádně si procvičíte reflexy. Samozřejmě nečekejte žádné zázraky od grafiky, ocitnete se pouze v jedné malé kuchyni. Samozřejmě uslyšíte příslušné zvuky, takže z toho hlediska hře nic nechybí. Inu, pokud vám nevadí ne příliš malá velikost souboru, můžete okamžitě stahovat... ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

mohsen | 22.01.04 v 09:25

game


galerie