recenze

Goliath

Goliath

Boje o jednu z nejdůležitějších strategických kapalin budoucnosti začínají. Vydejte se do zpustošeného, válkami zmítaného světa a pokuste se ochránit konvoj s životně důležitým benzínem. Vrhněte se se svým vozem vstříc osudu a vybojujte jednu z největších bitev budoucnosti. Goliáš vás očekává!
Goliath je týmově zaměřená akce, ve které hrají hlavní roli různé vyzbrojené vehykly, ať už se jedná o buginy, náklaďáky, či jiné. Hráč zaujímá místo jednoho z 16 bojovníků (o zbytek se stará AI) známých jako Road Warriors (Bojovníci silnic), kteří brání svět proti obrovským nezničitelným tankům, jimž se říká Goliáš (sám se opravuje). Hráč si na začátku hry vybírá z několika typů vozidel (při startu je přístupné pouze jedno), jež nesou rozličné zbraně. Cílem mise je zabezpečit převoz 20. cisteren s benzínem, nejprve však musíte ovládnout budovy produkující cisterny a poté je chránit před úteky Goliáše. Pokud se nepovede a budovy produkující cený náklad budou zničeny dříve než vyrobí 20 cisteren, hra končí. Jestliže o budovy příjdete, ale oněch 20 cisteren je už na cestě, ještě máte šanci vyhrát, ale velmi malou.

Hru je možno hrát jakosingle player nebo jako multiplayer v až 16. lidech, přičemž druhá možnost je výrazně lepší. Multiplayerový mód zde představuje spolupráci na plnění úkolu, takže je singlu velmi podobný, nabízí však omnoho lepší zážitek. Na začátku máte 99 kreditů, každé vozidlo vás příjde na jiný počet těchto kreditních bodů, jakmile je vyčerpáte hra pro vás skončila (pro ostatní se nic neděje, dokud nezemřou). Do hry je možno se připojit kdykoliv v jejím průběhu, nemusíte se tedy obávat, že o něco příjdete pokud se nestihnete připojit včas. Mise je vcelku rozlehlá, tvůrci se chlubí tím že má 3x3km, i tak lze ale celou mapu projet docela rychle, dle toho jakým vozidlem disponujete.

Ke zpracování hry nemám a ani nemůžu mít jakýchkoli výtek, protože se jedná o vskutku profesionální počin. Grafika nemá chybu, zvuky a hudba rovněž, je implementován i fyzikální model chování vozidel, ten ale není zcela dokonalý. Jako menší problém bych viděl hardwarovou náročnost titulu, kdy majitelé pomalejšího hardwaru prakticky nemají šanci hru plynule rozhýbat. Co je však neskutečná škoda, že projekt se momentálně nachází ve stádiu volného dema, a celá hra je zdá se v nedohlednu, protože tvůrcům zřejmě chybí čas a peníze na dokončení hry, i tak se ale jedná o obrovskou porci zábavy která se určitě na malé lanpárty neztratí. Jednoznačně doporučuju zkusit, sami uvidíte že se jedná o perfektní kousek.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Mates31cz | 13.09.08 v 16:52

10.07.2007 v 11:14:36 Salegan napsal:
Předmět:

Proč je napsáno: "Multiplaer: Po netu, síti i na jednom PC" když to přes net nejde a rozhodně už vůbec ne na jednom PC?

ty ses vul, to ze je tam napsani na jednom pc neznamena ze to mohou hrat 2 lidi na jednom pc ale nybrz ze je tam singlplayer

bb | 25.12.07 v 14:02

omfg co takle zadat adresu nejake warez fora. A dat hledat? hooodne tezky co?

HackerT | 11.11.07 v 06:35

Nevěděl by někdo kde tuhle hru sehnat plnou sice to demo je dobrý ale mam tam malej vyběr vozidel

jirka | 28.07.07 v 17:55

tahle ha by semy libila kdibi mi sla na komp a ne demo

Salegan | 10.07.07 v 11:14

Proč je napsáno: "Multiplaer: Po netu, síti i na jednom PC" když to přes net nejde a rozhodně už vůbec ne na jednom PC?

Jinak skvělá hra! Akorát škoda, že hned jak přijdu na to, jak se ta mapa hraje už vždycky jen vyhraju :( Mohli by udělat víc map, to by snad nebylo tak těžké a pak by se to dalo považovat i za plnou hru, ne jen za demo.

kloki | 09.07.07 v 21:35

poradte když zapnu hru všechno se v poho rozjede vyberu si auto a spustim a ve hře se mi objeví taková kostka něco jako stínítko ze začátku na tom sou instrukce ale potom nic prosím poradte jak stim pric

Bombr | 08.07.07 v 21:22

He pěkný nároky, ani kdybych se upsal ďáblu, tak bych to nerozchodil :-D

Mečislav Kozel | 08.07.07 v 21:16

"Poté" je jedno slovo; "v 16. lidech" - s tečkou se píší číslovky řadové, tady tečka nemá co dělat, ledaže by autor chtěl napsat "v šestnáctých lidech", čemuž ale nevěřím.
(Chudák autor, ten to schytá...)

Belgarion_Kolder | 08.07.07 v 19:17

Zatím mě to neirituje, abych se přiznal, spíš jsem byl překvapen. Je však pravda, že časem by to mohlo být nepříjemné.
Omluvou jsem byl velmi mile zaskočen. Nebyla nezbytná, ale o to raději ji přijímám.

ResCube | 08.07.07 v 15:47

Hrajte Unreal tournament, tahle hra je na nej jenom parodie :D

Toshio | 08.07.07 v 15:12

Pohoda,uz som videl aj horsie...

Marian | 08.07.07 v 14:42

Omlouvám se za redakci tobě i všem ostatním, které irituje spousta chyb v této recenzi. Opět budeme interně v redakci diskutovat na téma kvality gramatiky. Jsem vcelku dostatečně vytočen a myslím, že zodpovědní lidé, spojení s výše uvedenými řádky, nebudou po mém příspěvku v redakci moci dnes v klidu usnout... Ještě jednou sorry...

Belgarion_Kolder | 08.07.07 v 14:28

Napřed ke hře - vzhledem k mému pomalému připojení ji zařazuji na seznam velkých souborů, které je třeba v průběhu prázdnin stáhnout .-)

Teď ale hnidopišení: Út*e*ky Goliáše? Nab*ý*zí však? Ani já nejsem dokonalý, ale vždyť obojí opravuje i obyčejný Word.

Když jsem to celé hodil do Wordu, sám jsem se divil, co jsem při rychločtení ještě přehlédl:
zabe*s*pečit převoz; Po*u*kud se nepovede; cen**ý náklad; př*í*jdete; vozidlo vás př*í*jde; o něco př*í*jdete.
Dál jsem to vážně nezkoumal, jen vkládám to, co Word objevil.
Pokud však kvalitu textů nechcete "hrotit", pak se omlouvám, ale nedalo mi to.

MIG19 | 08.07.07 v 11:50

je to mozna good ale stahovat to nebudu jelikoz je to jen demo ale skusim sehnat plnou :-)

Toshio | 08.07.07 v 08:55

Pfuuu tak vypada to super ale na tej mojej sunke by som to teda nerozbehal... ...skoda.


galerie

Goliath Goliath Goliath Goliath Goliath

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce