recenze

Golden Warriors

Golden Warriors

Indiana Jones v nekomerčním hávu je počin zcela jistě chválihodný. Navíc je v pěkné "tři dé" grafice. Společně s tímto hrdinou dnes prožijeme veselé nažloutlé dobrodružství plné překvapení. Otázka ovšem zní – „je všechno zlato co se třpytí“?
Společenství vývojářů sdružených pod značkou OTS software není pro mne žádná neznámá. Poprvé jsem se s jejich dílkem setkal asi před dvěma měsíci, kdy jsem recenzoval hru Class Action Killers. Okouzlen nápadem střílet běhající právníky ve 3D jsem hře dal poměrně vysoké hodnocení, které vzápětí rozpoutalo bouřlivou diskusi mezi návštěvníky našeho webu.

Indiana Jones je postava velmi známá všem fanouškům filmu, potažmo počítačových her. Dobrodruh, který neváhá na obranu svou či svých blízkých použít kromě standardního arzenálu také svůj mozek a dnes již klasický bičík, se s naší pomocí dnes vydává do 3D labyrintu plného nástrah. Ve většině případů zde potkáme nehezké kreaturky s kloboukem připomínajícím postavu Řezníka z filmu Gangy New Yorku (kdo neviděl, doporučuji shlédnout), které navíc charakterizuje ostrý knírek a bradka. Tito nepřátelé lační po naší krvi, takže se máme při průchodu jednotlivými lokacemi hodně co ohánět. Grafické provedení je vcelku líbivé, nicméně to, co sráží vyšší hodnocení hry je opět hratelnost, AI soupeřů a animace postav. Hoši s kloboukem se pohybují jako kdyby byli inkontinentní bez možnosti použít plenku, přičemž jejich inteligence se omezuje na nájezd, bouchnutí a úprk, což se opakuje stále dokola.

Nebudeme si nic nalhávat. Dnes jsem se nenechal okouzlit a upřímně říkám – tato hra je problematická a hůře hratelná. Škoda, přeškoda…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

NADĚJE

NADĚJE | 23.02.15 v 06:09

kdo má věčný kvapík? přeci legendární báječný chlapík :)

Petr Růžička | 15.04.06 v 15:54

Ehm, nechci nic říkat, ale i kdyby dotyčná hry/hry byly na dně herního průmyslu, už jen to, že někdo to udělal zdarma a pro svou potěchu, ve svém volném čase znamená, že ten člověk rozhodně není líný a chce ukázat, že má na něco více, než sedět a čekat, co mu někdo předhodí.

Uvědomte si, že za každou hrou je kvantum práce, času a hromada nervů s jejím vytvářím, a proč? Aby někdo řekl, že jediným místem, kde by se dotyčný vývojový tým se svou hrou uchytil, je záchodová mísa. Ano, hodnoťme hry a kritizujme, ale musí se také zohlednit, že dotiční lidé z toho nemají ani korunu, spíše na tom mnoho prodělají.

Děkuji za pozornost...

Lokutus | 15.04.06 v 09:50

Kdyby bývali nedělali nic, tak je to záslužnější...

marian | 29.03.06 v 11:29

Ale no tak, hoši, nebuďte tak kritičtí, berme OTS jako skupinu kreativců, kteří když se poučí z chyb současných budou mít v budoucnu na to dělat kvalitnější gamesy. Vůbec to, že někdo něco takového ve svém volném čase vytváří, je záslužné, ne (speciálně Martasi)? :-)

Lokutus | 26.03.06 v 17:08

Nekutečná hrůza. Hodnocení by mělo být kolem 30%!

Martas | 26.03.06 v 12:17

OTS by se meli rychle splachnout do nejblizsiho WC...

Tommy | 26.03.06 v 00:01

tahle hra je průjem, 73% je jen vroucným přáním


galerie

Golden Warriors Golden Warriors Golden Warriors Golden Warriors Golden Warriors