recenze

Gold Silver Startes Advance

Gold Silver Startes Advance

Pika, pika, Pikachu! Ano, jsou to oni! Všemi (ne)milován, obrovský fenomén Pokemon se přiřítil na naše monitory až z dalekého Španělska. Jestli je Pokemon stále takovou bombou, jakou byl před pár lety, to se dozvíte v mojí recenzi.
Abych pravdu řekl, Pokemoní mánii jsem taky propadl, seriál mě uchvátil natolik, že jsem chtěl stále více, a proto jsem si pořídil Pokemon – hrací karty. Ačkoliv se může zdát, že jde o kýčovitou karetní hru, opak je pravdou. Tyto karty nabídly propracovaný systém, že by leckteré jiné karetní hry mohly pouštět tiskařskou barvu závistí. Proč to tu ale vykládám? Ačkoliv je dnešní hra „jen“ akční hrou, pár poznatků z karetní předlohy určitě využijete ve svůj prospěch. Teď už ale na hru samotnou.

GSSA (iniciály hry, nepokoušejte se najít zkratku nacistické tajné policie, není tam!) je akční hrou, v níž dostanete do ruky blíže nespecifikovaného trenéra pokémonů a vyrážíte prozkoumávat přilehlé okolí v doprovodu tří kapesních příšerek. Jedná se o travního, ohnivého a vodního pokémona z Nové edice. S těmito bojujete v soubojích proti mistrům na stadiónech a za vítězství dostanete jeden odznak. Jakmile jich máte 8, putujete do stadiónu posledního, kde svedete závěrečný souboj, a jakmile vyhrajete, rozloučí se s vámi závěrečné titulky. To ovšem trochu předbíhám, zařadím tedy zpátečku a zastavím na soubojích, nejzajímavější to části hry. Objevíte se na typickém hřišti, snímaném kamerou shora. Váš protivník na vás vyšle pokémona, kterého musíte zničit pomocí mačkání mezerníků, čímž vystřelíte lístek/plamínek/vodu (záleží na druhu pokémona), a pokud zasáhnete, protivník přijde o určitý počet životů. A tady na řadu přicházejí karty, velikost zranění, které utržíte či způsobíte, závisí na druhu pokémonů, kteří zrovna bojují. Pro příklad uvedu, že ohnivý pokémon způsobí více zranění travnímu druhu, ale tento pyroman si tak může škrtat vyhaslou sirkou, pokud proti němu bude stát vodní pokémon. Tento systém zde funguje bezchybně, ale je zde spíše na ozdobu, nemůžete si totiž vybrat, jakého pokémona nasadíte, místo pro taktiku tady prostě není. Přesto je soubojový systém více než zábavný a bavit se budete určitě.

Ačkoliv jsem pěl chválu na souboje samotné, totéž nemůžu říct o technickém zpracování. Grafika hry je jednoduchá, udělána za pár minut v Malování. Pokémoni samotní jsou ovšem uděláni pěkně, ale postrádají jakékoliv animace, a tak se po hrací ploše, pohybují výhradně klouzáním. Hudba hry je průměrná, ani si nevšimnete, že nějaká hraje. Jaký je můj pocit ze hry? Ačkoliv tomuto fenoménu již dlouhou dobu neholduji, u hry jsem vydržel až do jejího konce, který se bohužel dostavil docela rychle…Škoda.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

asdfasd | 07.08.06 v 01:30

asdfasdf


galerie

Gold Silver Startes Advance Gold Silver Startes Advance Gold Silver Startes Advance

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce