recenze

Ghouls n Ghosts

Ghouls n Ghosts

Béčkové filmy jsou hodně oblíbené mezi filmovými žrouty. Parodie a fórky, které vznikají z vážně míněných scén, to je pokrm k nezaplacení. Aby ne, z "béčkových" legend mohu jmenovat třeba Evil Dead, či nesmrtelnou Plane 9 from Outer Space. A podobný pocit lehce navodí tahle pec(ič)ka.
Z čeho že dnes budeme vařit? Rozhodně ne z vody, ale opět budeme pouštět klasické autory. Firma Capcom, která v roce 1988 sestrojila originální předlohu, mimochodem velmi známá a oblíbená díky svým (převážně automatovým) hitům jistě netušila, že o 18 let později dobude její nářezovka GnG freewarovou scénu.

Myšlenka je téměř bohapustá, avšak zpracování příjemné. V roli samotářského rytíře máte za úkol vyčistit království od veškerých oblud z (doslova) undergroundové scény. A tak na vás vycení zuby pitoreskní upír, nebo o vás budou usilovat do kápí zahalené kostry. Cestou sbíráte bonusy, "rostete" a ... vraždíte. Vraždíte, no, to je otázka, co děláte, když likvidujete nemrtvé? Ale co, zkuste popřemýšlet, já se vrhnu na hodnocení. :)

Grafická část je velice podobná své předloze. Není jí co vytknout, pokud se díváte optikou remaku. Vše je barevňoučké, zobrazované s nadsázkou až komiksově. Zvuky vhodně doplňují zobrazení, jen hudby se nedočkáte. Ale spektráčům a didaktistům to alespoň lépe připomene jejich staré miláčky bez zvukových čipů AY :).

Hru doporučuji, je to fajn arkáda. Obtížnost na úrovni osmdesátek (však víme!), pocit z dobré pařby se dostavil. Palec nahoru.

Bonus na závěr:

Ghouls'n Ghosts Title Screen

Ghouls 'n Ghosts (The Moody Ghoul)

Ghouls 'n Ghosts (Tales Of Your Life)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

cichlasoma | 17.12.06 v 08:58

no a emulatory gba (kapesni konzole nintendo gameboy advanced) treba tady http://www.gameboy-advance.net/gba_roms/gameboy_advance_emulator.htm

cichlasoma | 17.12.06 v 08:58

(hned za otaznik, bez mezery, samosebou) http://gba-roms.us/gba_roms.php

cichlasoma | 17.12.06 v 08:57

jj, rozumim... :-)
a už proto, že hry na emulovanejch strojich maj svy přednosti (zpomalení, sejvování podle potřeby...), tak tady bonus 3:
http://www.gameboy-advance-roms.com/go/to.htm? (super ghouls n ghosts).
každopádně se teda zdá, že ta pc-čková freewareovka je naprosto neinvenční i pokud jde o grafiku - i chlupama podle konzolový verze.

... aha, nechce mi to ten odkaz vzit, protože ho to považuje za odkazy dva, tak dam jeho druhou pulku do dalšího postu.

Marian | 16.12.06 v 09:20

Pěkná stránka, ještě teď utírám slzy nostalgičky.... :-)

cichlasoma | 16.12.06 v 01:40

http://zx-spectrum.wz.cz/rubriky/ghoulsghosts.htm


galerie

Ghouls n Ghosts Ghouls n Ghosts Ghouls n Ghosts Ghouls n Ghosts Ghouls n Ghosts

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce