recenze

Generic

Generic

Chybí vám už delší dobu nějaká hra, která se dá popsat jednoduchosti a přitom má skvělou hratelnost? Mám pocit, že vám udělám radost, neboť tu mám jednu, která vás rozhodně nudit nebude. ;)
Pokud jste se tedy už začetli do této recenze, je jasné, že vám chybí nějaká hra – jako jsem psal v úvodu. No komu by taková hra nechyběla, když má vlastnosti z her, které jsou nejhranějšími. Ti co mají co hrát a jsou jen zvědaví, s čím jsem dnes přišel, možná nebudou tak nadšení, ale rozhodně se pobaví.

Generic má hrdinu ze známých kreslených pohádek od WB, takže by se dal spojit s Bugsem Bunnym a spol. Nejsem ale takový znalec v pohádkách, tak toho řečnění už radši nechám. :) Už od začátku vám bude jasné, k jaké hře jste se dostali (vlastně i když se podíváte na screenshoty, tak vám to bude taky jasné. :) Neberte si však iluze, pokud vás Generic ze začátku příliš nezaujme, tak se snažte dostat se dále a najdete v něm něco, co vás od počítače jen tak nepustí. ;)

Jak už bylo výše řečeno, Generic je nesmírně jednoduchou „hopsačkou“. Vše se odehrává jen kolem skákání a ničení nepřátel. Ty mimochodem ničíte také skákáním, takže ta jednoduchost je opravdu na vysoké úrovni. :) Co asi ocení většina hráčů, jsou informace, které se zobrazují při hře u každé překážky, takže pokud si náhodou nebudete vědět rady, dojdete ke značce s vykřičníkem a hned vám na obrazovce naskočí instrukce. Začátek bude jen takovým malým seznámením s hrou, jejím ovládáním a hrdinou samotným. Informací bude dost, samozřejmě v angličtině, ale nejde o nějak složité výrazy, takže i začátečníci si budou vědět rady. Po chvíli se na obrazovce zobrazí první nepřátelé, už to nebudou ostny, na které můžete narazit při vysokém výskoku ani oheň, který stačí jen přeskočit, ale půjde o živé nepřátelé sice s velmi slabou inteligencí, ale bez trochy šikovnosti se přes ně nedostanete. ;)

Pohyb ovládáte šipkami, skok – Ctrl a speciální pohyb Shiftem. Ten musíte použít pro dlouhé skoky a pro ničení nepřátel – stisknete Ctrl, šipku dolů a Shift. Tím se váš hrdina jaksi roztočí a skočí na protivníka. Nezní to primitivně? ;)

Jednoduchosti si někdy cením, ale samozřejmě ne pokaždé. U Generica je to tak půl na půl, ale rozhodně jsem se tak nenudil. Jsou i lepší „hopsačky“, mezi které se Generic asi nedostane, ale průměrná hra je dnes často oblíbenější než hra dokonalá, ale obtížná. Nechte se tedy inspirovat a stahujte. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

petra | 11.02.04 v 11:51

laska

martin | 22.11.03 v 09:56

Skvelá hra schánim plnou verzi!

Roman | 21.08.03 v 15:21

Moc se mi to nelíbí ale ostatním určitě ano

Sparky | 30.03.03 v 11:08

Ať žije TAZmánský čert!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SUPER HRA, prawda sice jen demoa ale stejně.....

Bembo | 27.03.03 v 11:29

Fajn hra, len škoda, že je to len demo. Tých pár levelov sa dá zmáknuť behom pár minút. Plná verzia by potešila viac :)
Inak super hra pre voľné chvíle v práci !!!!

lucka | 25.03.03 v 20:48

je to ta jejlepsi hra ze vsech


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce