recenze

Galactic Menace

Galactic Menace

Daleká budoucnost dnešních sci-fi románů. Na Zemi je konečně mír. Zdá se to neuvěřitelné, ale je to tak. Jenže to se nelíbí ostatním obyvatelům vesmíru, a tak vysílají své jednotky proti Zemi. Už víte, proč jste byli povoláni?
Zachraňte svět, zachraňte Galaxii, odvraťte útok nepřátelských mimozemských civilizací, které nemají na práci nic zábavnějšího, než strefování se do nevyvinutých červíků, kteří obývají dalekou planetu Zemi a myslí si, že jsou pány světa. Cha, bylo dost na čase je z tohoto snu vyléčit.

Velmi tvrdou rukou. A vše se daří podle plánu. V roce 2043 se už pozemšťané ocitají ve smrtelné agonii. Jenže právě tehdy vydá lidstvo svoji největší zbraň. Vás. A právě tady pro vás začíná příběh hry Galactic Menace. Ano, skutečně bude vaším úkolem opět zachraňovat matičku Zemi. Jenže, i když je to námět ohraný, provedení je skvělé a nakonec dost možná zjistíte, jako jsem to zjistil já, že tahle hra vůbec není špatná a je celkem zábavná. Ale musíme to vzít od začátku. Herní obrazovka se celkem nijak neliší od ostatních. Dole se snažíte vy, nahoře je kopa nepřátel. Samotný boj pro vás začíná odpočítáváním doby, kdy se tu mají cizí vojenské jednotky objevit. A pak začíná tanec.

V prvním kole se setkáte jen s jednoduchými zelenými potvorami, které na vás vysílají pokaždé jen jednu obyčejnou střelu, takže s nimi nebudete mít problém. Zde si vystačíte s klávesami doprava a doleva pro pohyb a mezerníkem pro střelbu. Určitě si všimnete, že útočící jednotky vás nekropí jen střelami, ale občas na vás hodí i něco jiného. Jsou to lepší zbraně, není jich zas tak moc, proto je seberte, ale schovejte si je pro těžší nepřátele. Druhé kolo je se stejnými nepřáteli, kteří už jsou ale poněkud rychlejší. Pokud postoupíte, jakože byste neměli mít problém, čeká vás kolo třetí, do kterého už se zapojují vyvinutější druhy létajících talířů, které používají mnohem účinnější střelivo. Čtvrté kolo je pak opět zrychlenou podobou třetího.

Do pátého kola se nám už zapojují i takoví vesmírní pavouci, kteří vysílají dvě střely najednou. Pravá chvíle pro ony lepší zbraně. Klávesa F vyšle takový modrý chuchvalec, který zlikviduje všechny nepřátele, kteří jsou postaveni nad sebou - letí přímo a bere vše s sebou. Klávesa S taktéž, ale jedná se o tři plameny vedle sebe, které tedy do pekel pošlou nepřátele nad sebou, ale i tři vedle sebe, takže účinnost je mnohonásobně vyšší. Od pátého kola už se jedná veskrze o kombinace nepřátel, takže se dost zapotíte.Technické provedení je výborné. Grafika je pěkná a zajímavá, není jí co vytknout. Zvuky jsou dost podobné našim představám o zvucích budoucnosti. :-) Já vím, zní divně, ale lépe to charakterizovat nejde. Galactic Menace vám skutečně doporučuji. Je to skvělá rychlá akce.

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

75 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

katerina sugarova | 16.11.03 v 11:20

Tahle hra bude asi nějaká ta střílečka, kde budete muset střílet hnusný mimozemštany.Takže vám nebo tobě nedoporučuju!!!!!!!!!!!!!!!!


galerie