recenze

Galactic Chaos

Galactic Chaos

Desítky a stovky dnešních programátorů se stále snaží omlazovat jeden prastarý herní motiv – střílení asteroidů! Her na tento způsob bylo vytvořeno bezpočet, ale víceméně se jednalo o bezduché remaky. Dnes je tomu ale konec - přichází Galactic Chaos!
Her se stejným principem jako je tato tu máme hned několik, na pomyslnému žebříčku těchto "asteroidovek" však doposud kralovaly Disasteroid 3D spolu s 3D Asteroid Impact. Dopředu ale mohu konstatovat, že jejich vláda je u konce, přišel totiž nový král. Chcete se o něm dozvědět něco více? Tak čtěte dále. ;)

Galactic Chaos, jak jste si již jistě stačili všimnout ze screenshotů, je vytvořen ve 3D světě, který není skoupý na barevná světla ani detaily vzdálených mlhovin. V tomto pestrobarevném světě se však nachází nebezpečí v podobě létajících kamenů, které nemají slitování ani s tou nejmírumilovnější raketkou, která by se odvážila v jejich blízkosti proletět. Takovýmto kamenům se říká asteroidy, a podle prastaré báje, která se traduje již od pramáti těchto her, je nutné se jich zbavit za jakoukoliv cenu. Tento nekonečný úkol – Sysifovská práce, dalo by se říct – nyní padl na vaše bedra, případně kanóny, nosníky raket či plasmová děla. Jak se toho zhostíte, záleží jen a pouze na vás!

Bojiště se odehrává kdesi ve vesmíru na kterési planetě a je ohraničeno průhlednou, duhovou hemisférou. V této aréně byly hlášeny výskyty asteroidů a vaším posláním je jejich destrukce. K tomu vám dopomáhej standardní kanón opatřený nekonečnou zásobou munice, ale později ve hře i všemožné rakety, miny a jiné druhy destruktivních pomůcek. Bohužel, již od druhé úrovně začne na vaše střely dopadat tíha gravitace, později si začnou zničehonic zatáčet jak se jim zachce - ničení šutrů prostě nebude žádná procházka růžovým sadem. Samotné asteroidy během evoluce dokonce získají i primitivní pud sebezáchovy, takže se vám budou snažit uhýbat, navíc se odrážejí od duhových stěn, zkrátka příznivce tohoto žánru čeká pořádná porce zdlouhavé vesmírné zábavy!

Přihlédneme-li k opravdu povedenému zpracování a okořeníme-li tento kousek ještě drsným, stále se opakujícím rockovým doprovodem, získáme nového krále všech asteroidových stříleček. Král je mrtev, ať žije král!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie

Galactic Chaos Galactic Chaos Galactic Chaos Galactic Chaos

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce