recenze

G-type

G-type

Kvalitních vesmírných stříleček není nikdy dost. A těch opravdu kvalitních už vůbec ne. Tuto mezeru se pokusí zaplnit, ač trochu postarší, přesto stále velmi kvalitní, vesmírná střílečka G-type!
Létání s lodičkou ve vesmíru a střílení všech těch emzáků/asteroidů/lodí je v módě už delší dobu, tak proč vzdorovat a nenechat se unášet tímto skvělým žánrem her? G-Type je jednou z mnoha her, nepřináší téměř nic nového, přesto se budete královsky bavit. Hra je už poměrně stará, s archaickou grafikou, zvuky a efekty, přesto u hry vytvrdnete velice dlouho.

Princip hry je jednoduchý jako obout si boty a zavázat tkaničky. Létáte v malé vesmírné lodi z levé do pravé strany obrazovky a při tom kosíte vše, co vám přijde pod ruku. Nepřátel je vždy přesila a vyřítí se na vás jedině v houfech, a pokud už jsou sami, počítejte s tím, že je to nějaký ultra tuhý boss, jehož vyklepnutí vás bude stát nějaké ty nervy, čas a jeden ze tří životů. Samozřejmě, do boje nejdete odzbrojený jako pacifista, nýbrž jako pořádná válečná loď, neřku-li fregata. K ruce máte partičku kanónů schopnou střílet ve třech režimech (jednotlivý výstřel, obrovský rozptyl střel, mega-devastující plivanec). Zbraně uvádíte do provozu pomocí klávesy Ctrl a směrovými šipkami se samozřejmě pohybujete. Po rozstřelených nepřátelích občas zůstávají bonusy, které když seberete, můžete si nechat přimontovat lasery, rakety, výkonnější motor nebo štíty, které absorbují střely na vás vyslané. Celá tato procedura probíhá okamžitě, přímo uprostřed boje. G-type je totiž rychlá hra, není čas, ze všech směrů se na vás řítí zástupy nepřátel, a vy se tak musíte pořádně ohánět, abyste neskončili jako vaši protivníci.

Grafika hry je, jak už jsem několikrát zmiňoval, velice archaická, a tak vás může odradit spousta kostiček a ostrých hran. Ještě aby ne, hra podporuje maximální rozlišení 640x480, což je v době 19" monitorů směšné. Nejedná se ovšem o nějakou hrůzu, dá se to přetrpět, a tak budete odměněni skvělou hratelností. Zvuky jsou taktéž zastaralé, avšak dostačující. To samé platí o hudbě. Máme tady další vesmírnou hru, ovšem velice zábavnou a jen tak vás neunavující. Rozhodně stahujte, grafika se dá překousnout a přece se nepřipravíte o dlouhotrvající zábavu!

stáhnout hru
Zlatovous

autor
/ Zlatovous

Skóre

83 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

G-type G-type