recenze

Funky Space

Funky Space

Špičková horizontální střílečka s raketou je dnes na talíři našeho fajnového menu! Nešetřím superlativy a vím proč. Grafika je totiž na úrovni toho nejlepšího, co bylo v této oblasti vydáno. Škoda jen, že je to takové krátké. Dal bych si nášup.
V rámci SHMUP-DEV Horizontal Scrolling Competition (vývojářská soutěž – vysvětlení pro neználky) stvořil autor An Ly velmi pěkný kousek s názvem Funky Space, který si graficky rozhodně nezadá s kousky komerčními doby nedávno minulé.

Popisovat střílečky dnes uvedeného typu je nošením dříví do lesa, ale když on ten les je takový nějaký málo kalorický, takže musím trochu toho chrastí na vlastních bedrech přece jen přinést. V čem se liší Funky Space od ostatních stříleček je fakt, že každá úroveň je charakterizována pohybem v omezeném prostoru a to na obě strany. Hlavním úkolem je rozstřílet co nejvíce nepřátel za co nejkratší dobu. Proč? Ze dvou důvodů. V první řadě za každého sestřeleného hajzlíka získáváme bonus, který postupně upgraduje naši výzbroj. A za druhé se nám v pravidelných intervalech množí vetřelci a každá další generace nejenže vypadá úplně jinak než ta předchozí, ale má také hrůznější výzbroj. Prostě motivační jako Brno!

Opravdu jsem si pošmákl, hratelnost i grafika Funky Space je dle mého názoru v žánru špičková. Škoda jen, že hra není o nějaký ten kousek delší. Takhle – i když nám přivodí malou herní erekci – nás k hernímu orgasmu nedovede…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Funky Space Funky Space Funky Space Funky Space Funky Space

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce