recenze

Froogz

Froogz

Máte rádi akční 3D střílečky? Pokud ano, tak ta dnešní hra je určena přímo vám. Utkáte se se zvířecím soupeřem v několika lokacích v souboji na život a na smrt. Nebude to lehký boj. Jste si skutečně jisti tím, že zvítězíte? Zkuste Froogz a uvidíte.
Hned na začátek musím říct, že se nejedná o klasickou 3D střílečku. Tvůrcem této gamesky je Momor Productions, pro hodně lidí zatím asi neznámá vývojářská skupina. Na jejich stránkách byste našli i další hry a o některých z nich tu najdete v blízké budoucnosti další články. Teď už se ale budeme věnovat gamesce Froogz. Pojďme na to...

Vrhněme se přímo na popis. Jakmile si hru spustíte a nastavíte vlastnosti zobrazení, objeví se hlavní okno. Můžete si vybrat jednu ze tří herních lokací a pak také soupeře. K dispozici budete mít hned několik různých zbraní s odlišnou silou. Pak už se vrhnete přímo do boje. Musíme si vysvětlit ovládání, protože je poněkud netradiční. Pohybujete se normálně šipkami, Enterem skáčete a Altem střílíte. Váš pohyb je ale omezený pohledem pouze do jedné roviny. Abyste se mohli pohybovat i nahoru a dolů, potřebujete zároveň se šipkami ještě stisknout Shift. Je to docela zvláštní, ale po chvíli si zvyknete. Před vámi stojí nelehký úkol v podobě přemožení soupeře.

V tomto případě je to buď tučňák nebo červík, podle toho jak jste si vybrali na začátku. Ten na nic nečeká a hned do vás začne střílet. Není lehké se před protivníkem schovat, takže musíte jednat rychle a dát se na protiútok. Musíte se trefit a dát mu pěknou dávku ze svého laseru. Když se vám to povede a nebudete dříve zabiti vy, pak soupeř umře a vy vyhrajete. V dalších lokacích jde o to samé. Stále jen střílíte a snažíte se přežít. Naštěstí máte před sebou vždy jen jednoho protivníka. Kdyby jich bylo ještě víc, ani byste si neškrtli. ;)) Vše se počítá na body. Když vystřílíte zásobník, po chvíli se sám dobije a můžete pokračovat ve střílení. Princip je velmi jednoduchý. Teď ale musím hře něco vytknout...

V předchozím odstavci jsem psal, že musím hře něco vytknout. A je to právě zpracování. Grafika trochu pokulhává, i když je 3D. Ale hlavní věcí, která mi vadila, je prostředí. Může se vám totiž klidně stát, že se najednou objevíte ve skále a nebudete se moct hnout. Je to docela škoda. Jinak je totiž Froogz docela zábavná. Musím na druhou stranu pochválit hudbu, ta je příjemná a pěkná. Nebýt toho problému s prostředím, hodnotil bych tuto gamesku vysoko. Ale určitě si hru stáhněte a vyzkoušejte sami, na chvilkové pobavení to stačí. Když navíc nebudete lézt do skály, dá se to hrát ;)). Takže stahujte a střílejte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

jan zeman | 17.09.03 v 13:56

soží


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce