recenze

Fogetron

Fogetron

Stíhačky ve vesmíru likvidující hordy nepřátel už nejsou to, co bývaly. Ovšem tank na bitevním poli proti přesile jiných obrněnců, to je jiné kafe. Nebo vás vidina několika seti tun těžce opancéřovaného a nebezpečného železa pod zadkem neláká?
Autor hry Fogetron DarkPriest si zřejmě řekl, že lítání ve vesmírů už není to pravé ořechové, a tak se z vakua přenesl trochu níž, na matičku Zemi. Zde byl sestrojen obrovský tank, mnohonásobně převyšující statistiky normálních obrněnců. Toto byl zřejmě důvod, proč neznámí nepřátelé chtěli tento prototyp ukořistit. Ale vy, jeden z hlavních vědců, se jen tak nedáte, do tanku nasedáte a začíná bitva o holý život!

Tak horké to opravdu není, pravdou ovšem je, že řízení tanku se ujímáte vy. Objevíte se na plání, a než se zorientujete, začnou se na váš tank vrhat nepřátele z vrchního okraje obrazovky. Většinou se jedná o tanky, několikrát menší než vy, ovšem objevují se v hojném počtu. Občas, konkrétně jednou za tři úrovně (celkem je jich 9), se objeví boss. Nemusím snad podotýkat, že je většinou silnější než vy, ale vhodnou taktikou jej můžete udolat. Ať už je váš postup proti nepřátelům a zejména bossům jakýkoliv, beze zbraní se neobejdete. Zpočátku máte k dispozici pouze kulomet, s postupem času ale můžete ovládat až tři další zbraně (kulomet, kanón, naváděné rakety, vylepšený kanón). Ovšem pozor, nemůžete střílet jen tak, jak chcete, máte totiž omezený počet nábojů. Naštěstí se zbraně sámy od sebe nabíjí, a tak stačí chvíli počkat a hned jste zase bojeschopní.

Pokud budete od nepřátel dostávat na frak, což se bude stávat docela často, můžete rozstřílet bunkry, které se různě válejí po bojišti. Většinou dostanete zdraví, ale sem tam i střelivo či neomezenou munici po dobu 10 sekund. Fogetron je velice dobře zpracován, ať už se jedná o grafickou, či zvukovou stránku. Zvuky hry jsou totiž převzaty z Counter-Strike, čímž se ovšem sám autor netají a přiznává to v přiloženém textovém dokumentu. Co říci závěrem? Jestliže chcete zakusit, jaké to je, být řidičem tanku a přitom rozstřílet spoustu nepřátel, sáhněte po této hře!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

Fogetron Fogetron Fogetron

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce