recenze

Flossy Siege

Flossy Siege

Dnes vám opět přinášíme příjemnou odreagovačku, kde podobně jako v nedávném Ork Attack: The Return, bude za potřebí ubránit vaše stavení. Kromě výborné zábavy můžete počítat také se slušným zpracováním, tak proč to nezkusit?
Není tomu tak dávno, co jsme zde měli gamesku Ork Attack: The Return od známého týmu Acoders, který vynikal zejména svým námětem a hratelností, která byla opravdu na velmi dobré úrovni. Vaším úkolem bylo obránit vaše stavení před krvelačnými Orky a získat tak co nejvíce bodů. Pokud jste se u této hry pořádně rozcvičili, pak dnes budete v mírné výhodě. Flossy Siege je totiž hra, založená na úplně stejném principu, takže těm, co přešlou hru hráli, je jistě jasné, o co půjde.

Pokud si tedy zmíněnou gamesku vybavíte, jistě si vzpomenete, že ovládání bylo velmi jednoduché a v podstatě vám stačila jen jedna klávesa, společně s kurzorovými šipkami. Hra totiž měla být určená do známé soutěže One Switch Competition, ovšem autoři nestihli dodělat a tak jim bohužel nezbylo nic jiného, než účast vypustit. Autoři z týmu Ovine by Design to ovšem stihli a konkurenčním titulům se rozhodli ukázat, že rozhodně pomýšlí na slušné umístění. Pojďme si ale nyní říci, jak se autorům podařilo zpracovat tento námět. Jako v případě gamesky Ork Attack: The Return se ocitáte na hradě, který musíte za každou cenu ubránit před nebezpečně vypadajícími protivníky.

Ti zde budou představováni ve formě nazelenalých krokodýlů, kteří vám napadnout vaši hradbu. Hlavní postava se nachází na vrcholu a neustále se pohybuje z jedné strany na druhou a než se nadějete, začnou vám po zdi lézt již zmiňovaní krokodýlové, kteří sice nevynikají nějak závratnou rychlostí, ovšem útočí ve skupinkách a jistě je vám tak jasné, že nudit se rozhodně nebudete. Okraje hradby jsou zde zakončeny malou věžičkou a jakmile se vaše postava přiblíží k levé z nich, automaticky uchopí jeden z předmětů, u čehož bych se na chvilku pozastavil. Připadalo mi totiž, že místní hrad sloužil jako smetiště, neboť mezi těmito předměty lze narazit prakticky na vše, nač si jen vzpomenete. Třeba takovými gumovými hračkami počínaje a figurkami známých osobností konče. Jakmile máte jeden z těchto předmětů pevně nad svojí hlavou, musíte si počkat na ten správný okamžik a jakmile budete na úrovni jednoho z krokodýlů, budete muset tento předmět vypustit. Budete-li úspěšní, krokodýl ztratí rovnováhu, zřítí se k zemi a na vaše konto přibude několik cenných bodů.

Takto to pak budete muset dělat tak dlouho, dokud nezlikvidujete všechny protivníky a nevyhrajte tak danou úroveň. Jakmile se to stane, automaticky postupujete do další, kde musíte své snažení zopakovat. Problém ovšem nastane v případě, kdy se vám jeden z krokodýlů dostane na vrchol hradeb. V tom případě vám už nebude nic jiného, než se rozloučit s jedním ze svých životů, protože takového návštěvníka už nemáte šanci zastavit. Musíte být tedy opravdu pozorní a žádného z protivníků si nepřipustit moc k tělu. Cílem hry je samozřejmě získat co možní nejvyšší score a hra vám skončí v případě, kdy vám „zmizí“ všechny dostupné životy a poté si už jen budete moci zvěčnit své poctivě nahrané score vložením iniciálů. Myslím, že vše podstatně jsme si již řekli, proto si to pojďme pěkně shrnout. Máme zde hru, která opět patří mezi ty oddechovější, neboť na hráče neklade žádné velké nároky. Trochu zvláštně na mě sice působily zvuky, ovšem přihlédneme-li k velikosti archívu, pak myslím, že za zkoušku nic nedáte. Pokud se vám hra líbila a jíž zmíněný Ork Attack: The Return jste nehráli, pak ho rozhodně nezapomeňte vyzkoušet. Stojí to za to!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

Flossy Siege Flossy Siege Flossy Siege Flossy Siege Flossy Siege