recenze

Fist PC

Fist PC

Smršť remaků útočí v neztenčené síle. Nadzvedává sukni paní historie a ukazuje její vnady ve formě staré, leč ve své době velmi populární bojovky, The Way of the Exploding Fist (1985, Melbourne House). Atmosféra osmdesátek je opět tu.
Předělávka nese jednoduchý název Fist PC. Má v tom prsty záhadný tvůrce Sés. Nevím, zda je to crew nebo jeden člověk, nicméně v tuto chvíli mě zajímá, jak dopadl výsledný kousek. Ale nejprve stručně, co je smyslem hry. Protože je to bojovka, půjde v první řadě o co? No o to pořádně rozbít hubu. Jako nástroj poslouží paňáca v kimonu. S každým poraženým soupeřem se přenesete do jiného prostředí, přičemž v remaku máte k dispozici celá tři.

Po grafické stránce lze hru hodnotit obstojně, neboť se drží své předlohy jak kořala lampy. Je znát, že originál vznikl pro 8-bitové domácí kompy a ne pro nadupané konzolové automaty někde v centru města. Proto hra může působit poněkud zenově (minimalisticky).

K tanci a poslechu nám v menu zahrají nějací hoši (zřejmě) na bubny Taiko, během herní masáže pak budou našimi věrnými průvodci jen zvuky úderů a jediná znělka, která uvádí další level. Něco ve stylu "nga-ga-ga-ga-gan gan, gun gun gááán". Takže je to takový tichý kopeček nebo-li silent hill ;)).

Herní požitek má smysl pouze proti jinému hráči z masa a kostí na stejné klávesnici. V single módu mi připadalo, že se jaksi počítači nechce hýbat. Bohužel, i pro mne, jako pro pamětníka, není oproti jiným předělávkám Fist PC ničím extra. Má pro mne tedy pouze sběratelskou hodnotu. Takže okuste a pak založte někam mezi sušené mokvoje a nakládané amarouny.

Bonus na závěr:

Way of The Exploding Fist (BeatronixRMX)

Exploding Fist Bad September RMX

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

bob_senklar | 17.12.06 v 00:07

... že je v názvu hry překlep :) Každopádně máte dobrý postřeh anebo jste herní veterán(ka). Peace.


galerie

Fist PC Fist PC Fist PC Fist PC