recenze

Fishhead 2

Fishhead 2

Dr. Bau vynalezl nový přístroj, s jehož pomocí může vytvořit armádu klonů s květináči na hlavě. Ovšem HairHead se nalil jako motyka, přešel na šikmou plochu a zmocnil se stroje, s jehož pomocí ovládne svět. Poslední nadějí lidstva jste Vy!
Jak vidíte, příběh není nijak originální a rozhodně nesmí být brán vážně. V perexu jsem zapomněl zmínit, že tito klonovaní vojáci jsou vyrábění s trinitrotoluenem (TNT) v těle, a tak musíte, pro jejich úplné vyhlazení, nalézt v každé úrovni spoušť. Jejím stlačením se dostanete do další úrovně, ale to trochu přeskakujeme. Váš hrdina je výjimečný, ale ne tím, že mezi zuby drtí jednu hlášku za druhou, ani napráskaným tělem, ale svou zvláštní hlavou.

Taky se nejmenuje Fishhead jen tak, pro nic, za nic. Ano, angličtináři už jistě tuší, že váš hrdina má rybí hlavu. Krom estetického hlediska nemá tato vizáž žádný význam. Naštěstí tělo nejde ve stejném módním trendu jako hlava, takže se můžete vesele pohybovat, poskakovat, šplhat a střílet. Fishhead je totiž 2D plošinovka, kterou vidíte zboku. Abyste se dostali k detonátoru TNT, musíte překonat spoustu překážek. V cestě vám budou stát hlavně vojáci s květináčem na hlavě. Dále jsou to různé propasti, žebříky, miny a v neposlední řadě jsou to zamčené dveře, na které musíte najít příslušný klíč. Občas vám v cestě dál braní párek laserů, ty vyřadíte pomocí spínače a cesta dál se uvolní. Jak postupujete úrovni, sbíráte různá vylepšení a náboje do zbraně. Proti květináčům bojujete pouze s pistolí se žalostně malým počtem nábojů. Občas najdete nějaké ty lékárničky, kterými si ošetříte utržené rány.

Grafika hry je lehce nadprůměrná, pro tuto hru je ovšem více než dostačující. Příjemně mě překvapila zvuková a zejména hudební stránka hry. Hudba se sice neustále opakuje v cca minutové smyčce a později začne lézt na nervy, přesto si ji budete zpočátku užívat. Zvuky hry taky nijak nepokulhávají, vše je parádně ozvučeno, ať už se jedná o robotický hlas právě odemčených dveří „Acces Denied“, nebo jen o výstřely z vaší pistole. Jekot při padání do propasti mi přivodil nefalšovaný rofl (anglická zkratka pro rolling on floor laughing – válím se smíchy po zemi). To musíte slyšet! Tuto hru velice doporučuji, skvěle se u ní pobavíte na dlouhou dobu. Taktéž doporučuji i díl třetí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

lara | 18.02.17 v 16:46

ked sa mi to stiahne a spustim hru a na zaciatku su tie levely tak co mam robit? lebo ked stlacim hocijaku klavesu tak sa nic nedeje

Petr Růžička | 18.02.06 v 21:57

Ikonka s disketou přímo pod hodnocením je jedinou cestou k tomuhle skvostnému dílku ;)

andílek... | 18.02.06 v 19:42

nevíte někdo jak se to stahuje?dyžtak napište,čuz

Tereza | 05.02.06 v 18:09

Nejde mi to spustit tak to nemužu moc okomentovat tak zatim papa.Dyžtak mi napište jak se to spouští pa.

Fishbone | 04.02.06 v 19:22

Náhodou,ta hudba dobrá...hra taky ujde.Nevíte někdo kolik to má levelů?Já sem zatim v 31.Doporučuju si tu hru zahrát!


galerie

Fishhead 2 Fishhead 2

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce