recenze

Fight Zone

Fight Zone

Západokanadský DigiPen je školou, která jest vlhkým snem mnoha mladých čechů. Není divu, vždyť by se logicky mělo jednat o líhniště nových Carmacků. Dnes si zase jednou můžete vklidu sednout nad jedním z jeho produktů, a říct si, "sakra, dyť já to i v tom gejmmejkru zvládnu líp!" :-)
Co že Fight Zone nabízí? Svou náplní je velmi podobná svému nejpravděpodobnějšímu vzoru - Quake 3: Areně, i když úrovně královny dynamických akcí samozřejmě nedosahuje ani zdaleka. Za největší plus hry bych zřejmě označil rozsáhlost, protože máte na výběr z (na freeware) velmi pěkného počtu zbraní (včetně několika palebných módů), arén i různých nastavení (dokonce byl implementován i malý RPG systémeček, takže nakonec např. skáčete tak vysoko, kolik bodíků jste do hopsání investovali). Přestože základní systém nepřináší ani ždibec nového, jako celek hra působí poměrně svěžím dojmem, bez povšimnutí už ovšem nemůže zůstat to, že autoři Fight Zone okopírovali z Q3 prakticky i vlastnosti a dokonce i barvu paprsku Railgunu. :-) AI botů (mimochodem SUPERodolných, což platí naštěstí i pro vaši maličkost) se chová opravdu nevypočitatelně, snad ještě nevypočitatelněji než dvouleté dítě - mnohdy vám jsou neúprostně v patách, jen proto, aby vzápětí z pár decimetrů minuli vaši stojící postavu.

Pokud jde o stránku audiovizuální, máme před sebou na talíři klasický nadprůměr s průměrnou fyzikou a hromádkou pěkných efektů, které by měl bez větších cavyků pojmout i průměrný stroj.

Co dodat? Zkušenější vědí, že studenti DigiPenu při svých lekcích málokdy stvoří špatnou věc, a to se projevuje i tadyhle. Přesto jsou "na trhu" mnohem grandióznější a už od prvních dotyků lepší věci. Třeba Alien Arena nebo poměrně čerstvý Lethal Judgement 3. Fight Zone ale přesto stojí za moudré uvážení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Fight Zone Fight Zone Fight Zone Fight Zone Fight Zone