recenze

Easy Tank

Easy Tank

Tanky jsou fascinujícími nástroji zkázy, několik desítek tun a spousta smrticího arzenálu. A právě o tomto armádním obrněném vozidle je dnešní akční tankový simulátor. Je libo rozstřílet počítač nebo kamaráda na hadry?
Tankových simulátorů na úrodném poli freeware moc není. Bohužel pro tankové fanatiky. Ovšem když už se nějaký objeví, stojí to za to a přesně toto je případ hry Easy Tank. Nečekejte moc páček a kontrolek, spíše vůbec žádné a ponořte se do víru akce!

Jak již z názvu hry vyplývá, jste řidičem obrněného kolosu, s nímž se nacházíte v úrovni s mnoha překážkami. Tank ovládáte pomocí směrových šipek a kanón začne chrlit olovo po stisknutí klávesy Ctrl. V úrovni se s vámi nachází ještě druhý tank ovládaný buď počítačem anebo lidským protivníkem, kterýžto ovládá tank pomocí joystiku. Účelem hry je trefit soupeře celkem patnáctkrát. Komu se to podaří dříve, samozřejmě vyhrává. Po zásahu nepřátelského tanku nebo vás ovšem nevybouchnete, nýbrž bez známek poškození pokračujete dál, výstřel vám pouze zamotá hlavu a to doslova a do písmene. Po zásahu se totiž několikrát otočíte kolem své osy, v tomto stavu je tak velmi těžké bojovat. Musíte tedy počkat až se dotočíte, ale mezi tím do vás protivník může stále střílet, a tak se nemusíte zastavit vůbec. Docela nepříjemná věc. Pokud navíc hrajete s počítačem, je to o to těžší. V jeho AI chybí naprogramování pohybu, tudíž jen stojí na místě a vyčkává, kdy to do vás může naprat. K tomu si připočtěte, že tank ovládaný computerem po vás střílí ačkoliv se on sám točí v piruetě. Bohužel, vždy se trefí. Hra je proto velice obtížná.

Grafika hry je velice pěkně udělaná ve 3D prostředí. Samotný tank sledujete z vlastního pohledu ale pohled se dá i změnit na pohled zpoza tanku. Jediné co bych vytknul grafické stránce, je použití příliš ponurých barev. Co naopak musím pohanit, je zvuková stránka. Výbuchy a podobné věci jsou dobře ozvučené, ovšem hudba se asi po 2 minutách vypne a tak nezbývá, než válčit bez písniček anebo si prostě pustíte své v mp3 přehrávači (což je určitě lepší.) Závěrem bych snad jen řekl, že Easy Tank moc dlouho nevydrží, protože se prostředí stále opakuje. Přesto se budete dlouhou chvíli bavit, kór když jste u počítače dva. Příjemnou zábavu!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

uiuiui | 27.02.06 v 17:16

dobra hra


galerie

Easy Tank Easy Tank Easy Tank

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce