recenze

E-gon Adventures II

E-gon Adventures II

Zlikvidujte zlé příšery, které chtějí sežrat nevinná kůzlátka, která se na jejich jídelníčku objevují jako hlavní chod. Předkrmem jste však vy, což je dostatečná motivace pro urputný boj!
Námět, který je notoricky znám z několika pohádek, jež jsme jako děti slýchávali téměř všichni, se objevuje i v dnešní hře. Hloupá kůzlátka versus zlé stvoření. Dnes zde však dochází k jedné změně. Kůzlátka nejsou až tak hloupá a na pomoc si proto přizvala kladku, dlouhatánské lano, a to nejdůležitější, vlastního strůjce své obrany, někoho, kdo je za ně ochoten nasadit i vlastní život, tedy VÁS! Nevím, nakolik pro vás bude těžké se s touto rolí sžít, ale pro jednou to snad nebude zas až takový problém.

Hned se tedy vrháte do akce. Zde bych vám rád pospal herní obrazovku a co je vlastně účelem celé hry. Na herní obrazovku nahlížíte z obyčejné 2D perspektivy, přičemž vlevo je nějaký útes, z něhož se spouští ty ošklivé a zlé hnědé obludy dolů. Spouští se tak, že si nahoře nafouknou balónek a pomalu klesají k zemi. Vy jste kladkou připevněni k druhému útesu. Po zmiňovaném dlouhém laně vás kůzlátka spouštějí dolů a nahoru, podle vašeho přání. Váš úkol je jasný. Sestřelit balónky všem potvorám, než se stihnou dostat na zem a vlézt do jedné ze skrýší ve vašem útesu, odkud vás mohou ohrožovat svými tesáky. Samozřejmě, že nebohé obludy se jen naivně nespouštějí. Pokud cítí nebezpečí, vrhnou po vás veliký kámen. A váš arzenál se také nemusí omezit jen na šípy, protože u kůzlat, která vás spouštějí se vám leckdy objeví i pytlík naplněný vodou, jímž mžete smést několik oblud najednou.

Pokud se vám tedy povede vystřílet všechny obludy v prvním levelu, což by teda nemělo být nějak příliš obtížné, dostanete se do druhého levelu, kde zase obludy stoupají směrem vzhůru zezdola, čímž tedy naznačuji určitou změnu herní obrazovky. S tím je ale spojena jedna velká chybka téhle hry, protože herní obrazovka má pouze jen tyhle dvě obměny. Jenže s každým levelem také roste obtížnost hry. Obludy mají nejdříve pouze balónky červené barvy, na jejichž sestřelení potřebujete pouze jeden jediný šíp. Na balónek oranžové barvy, potom dva šípy a na zelný šípy tři, atd.

O technickém zpracování se příliš rozvádět nebudu. Postačí říct, že grafika hry je celkem vkusná a rozhodně postačující nárokům. Zvuků ve hře je poskrovnu, ale na druhou stranu pokrývají potřebu. Po technické stránce celkem dobře zvládnutá hra nabývá ovšem při delším hraní na stereotypnosti, což je bohužel smůla. E-gon Adventures II je tedy spíše jen pro krátkodobé hraní.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce