recenze

Duck Doom

Duck Doom

S čím vším se dá namíchat Doom? A jak vypadá jedna z mnoha verzí slavného Duck Hunta? Odpověď na tyto dvě otázky se dozvíte v recenzi, která popisuje zajímavý mix dvou zmiňovaných her. Vzpomínejte... a vyzkoušejte přitom tento ojedinělý výtvor.
Duck Hunt má na internetu spoustu stránek, kde se autoři snaží vytvářet stále další a další verze, které by nám měli nabídnout vždy něco jiného. Bohužel tomu tak není, neboť princip hry je vždy zachován, což dělá z té hromady her naprostý stereotyp. Dá se však najít i verze, která mezi tou spoustou klonů má něco výjimečného. Tím je dvojitý mix, ve kterém si autoři nepohráli pouze s Duck Huntem, ale i s legendárním Doomem. Život kachen a bažantů je tedy znovu ohrožen. Stejně nebo spíše podobně jako v Duck Hunter 3D a ShootEmDuck mají opět na kahánku...

Ti, co nehráli Duck Hunta nebo žádný z jeho klonů, by měli zpytovat svědomí, neboť tato hra vyšla snad na všech starých platformách a dostala se do vše webů, které se zabývaly hrami. Princip hry ale stručně vysvětlím. Lovec se svým psem navštívil oblíbené místo v lese, kde by chtěl něco ulovit. Takový úkol chce však taktiku, který zaručí co nejvyšší úspěšnost. Lovec jde na to tedy šikovně a na místo, kde se kachny nacházejí, pošle svého psíka. Ten je vyplaší a v momentě, kdy kachny poletují kolem je řada na vás, abyste je poslali k zemi.

V běžném Duck Huntu se střílelo loveckou puškou, ale Duck Doom má akční stránku hry kompletně stylizovanou na Doom. Takže na obrazovce uvidíte velmi známou tvář, která vám svým pohledem ukáže, kterým směrem se kachna vydala. Pohledy toho naznačují samozřejmě víc jako v Doomu, ale to je vedlejší. Co je hlavně změněno, jsou zbraně. Ty máte komplet ala Doom. Takže od běžné pistole se můžete dostat k brokovnici, kulometu až na raketomet. Představa je to zajímavá a musím uznat, že se s těmito zbraněmi střílí určitě lépe. Ze hry to tedy dělá něco lepšího než je jen „pouhý“ Duck Hunt.

K dispozici jsou dva režimy. S jednou kachnou nebo se dvěmi. Úroveň samozřejmě stoupá, takže se nenechte zdánlivě ukolébat prvními úrovněmi, kde si kachny můžete doslova vychutnávat a snažte se, abyste si perfect udrželi až do konce hry. Nejlepší zbraní by měl být raketomet, neboť na vás čeká až na konci, ale příliš se s ním kachny střílet nedají. Chce to přesné míření a vystihnout, kam kachna poletí a to není nejjednodušší. Navíc máte jen tři střely než kachna uletí. To platí u všech zbraní, jejichž munice je limitovaná. Vím, nic světoborného to není, ale zabaví to a určitě by vás alespoň trochu mělo zajímat, jak vypadá takový mix dvou legendárních her. A v neposlední řadě si určitě musíte poslechnout, jak kachna „doomácky“ projevuje, když ji sestřelíte. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

JM | 14.02.05 v 11:51

Já taky jednohlavňovou brokádou a 434100 na jednu kachnu

Tom | 22.12.04 v 17:06

lidi jakéje vaše největší skore a ´jakou zbraní ty kachny kosíte? Já jednohlavňovou brokádou a 384900 na jednu kachnu


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce