recenze

DragonBall Z - Challenge

DragonBall Z - Challenge

Magická kouzla sviští vzduchem a létají sem a tam. Rozpoutala se pravá nefalšovaná čarodějnická bitva. A teď jde jen o to, kdo bude přesnější a bude mít větší zásobu štítů. Čeká vás velké vítězství, anebo se propadnete do pekel?
Magie, to je něco, o čem snili snad všichni velcí válečníci, ale nejen ti. Zcela jistě si každý alespoň jednou pomyslel, jaké by to bylo, mít v určité chvíli magické schopnosti. A je jedno, jestli by své umění chtěl použít na sbalení té skvělé kočky, nebo aby vyhrál v loterii, či aby co nejkrutějším způsobem zlikvidoval tu starou chlupatou učitelku, co mu otravuje život. Umění kouzlit stálo za vznikem celé řady filmů, knih a počítačových her. Kdo by si dokázal představit legendu legend, Dungeon Mastera, bez kouzel? Samotný Dragon Ball je jedno z velmi profláknutých kouzel, ale je to také název pro počítačovou hru...a ta se vám nyní chce představit.

Temný svět čar a kouzel byl vždy spojen s podsvětím a hnusnými prohnilými potvorami rozličných tvarů, které dští síru, smrdí peklem a ovládají spoustu kouzel, kterými své nepřátele donutí vypustit duši za ukrutných bolestí. A přesně takovým se vy budete muset dnes postavit v boji, který nezná remízu, ale jen vítězství nebo porážku. Sami jste obdařeni magickými schopnosti, ale není jich příliš - jen útok a štít. Na herní obrazovce je několik ostrůvků, na nichž se zrůdy objevují. Zadání vašeho úkolu je jasné. Zničit jich co nejvíce. Stačí na ně namířit a myší vystřelit. Jenže by to nebyly pekelné zrůdy, kdyby jen tupě čekaly, co s nimi provedete za vylomeninu. Svého života si setsakramentsky váží, a tak nejen že se na ostrůvku zdrží velmi krátce (než se přemístí na jiný ostrov), ale jsou obdařeny i podobnou schopností jako vy, tedy kouzelným atakem s notně devastujícími účinky na vaše chatrné zdraví. Ovšem můžete se bránit pomocí účinných štítů, nemůžete je však používat stále, protože, jak už to bývá, jejich baterie nejsou bezedné. Ale jsou zato samoobnovovací. Pokud se vám bude vaše vymítačská činnost dobře dařit, odměnou budou další a další typy agresivnějších stvůr. Rozhodně si neodpočinete.

Vzato kolem a kolem, jedná se o gamesku vystavěnou na známém a už i dost oprýskaném principu Moorhuhna, čímž ale nechci říct, že je DBZ Challenge jeho kopií. Ale jen těžko se vám bude zamlouvat, pokud vás zabiják slepic nudil. Tahle hříčka ničím výrazným nevybočuje z řady. Ubývající zdraví si můžete jednoduše doplnit bonusem, který získáte za dobrou práci; štíty se sice vybíjejí, ale jejich nabíjení netrvá příliš dlouho. Hlavním problémem bude asi to, že si vás to „magické“ prostředí nepodmaní, nevezme do sebe. Že vám totiž ani nebude nějak extra záležet na tom, zda přežijete, nebo zda budete muset začít od píky. Vše se odehrává v takové rychlosti a shonu, že vám zřejmě bude putna, zda má ta potvora před vámi zelené vlasy, nebo jiné oblečení. A proto tím jediným, co vás bude tlačit do dalších a dalších soubojů, bude velikost vašeho skóre, kterého během boje dosáhnete. A to, bohužel, nebývá vždycky ta nejlepší motivace.

DragonBall Z - Challenge je hrou vytvořenou ve flashi, což ji předznamenává k hezkému grafickému provedení. Tomu také hříčka dostála, graficky je celkem na uspokojující úrovni. Mohlo by to být zřejmě i lepší, ale to se dá asi říct o všem. Dnes bych dokonce mohl pochválit i zvukovou stránku, doprovodné melodie jsou, dá se říct, zdařilé a velmi vhodně dokreslují atmosféru hry. Čili, technické zpracování není tím aspektem, který bych chtěl jakkoli kritizovat, což už ale neplatí o celkovém vyznění, které ve vás Challenge zanechá. Asi to nebude prvotřídní pobavení, jenž by vás chytilo a dlouhou dobu nepustilo. Na zahrání to ale snad stačí bohatě.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

carlos | 26.11.23 v 21:48

Ahoj přátelé, chci vás jen doporučit dobré úvěrové společnosti, kde jsem dostal svou půjčku ve výši 270 000,00 EUR prostřednictvím jejich e-mailu, když jsem hledal půjčku, abych zaplatil své účty a šel dál v životě, pak mi přítel dal podrobnosti o této společnosti, které jsem kontaktováni prostřednictvím tohoto e-mailu: christharmonyloanfund@gmail.com

Alois | 17.02.05 v 20:22

Stáhněte si jeden z nejlepších modů (vedle Counter striku) na Half life na http://www.esforces.com
a uvidíte o čem Dragon Ball Z je (hlavně neslintejte na klávesnici).

Lukáš | 12.02.05 v 13:13

protoze ho mam knicemu


galerie