recenze

Dracula's Shadow

Dracula's Shadow

Určitě mnozí z vás už z čiré zvědavosti četli příběh o nejkrvavějším rumunském knížeti patnáctého století v podání Brama Stokera. Jaká může být jeho akčně-freewarová adaptace, do které se tvůrci nezávislých her pouštějí jen zřídkakdy? Poměrně slušná, řek bych.
Tedy ne, že by měl děj na vaší obrazovce s touto excelentně podanou hororovou knihou nějak extra moc společného. Dracula's Shadow nabízí možnost hrát jak přes windowsovský, tak přes DOSovský soubor, ve finále ale vypadá jako vystřižený někde z přelomu osmdesátých a devadesátých let, což když už nic, tak samozřejmě napomáhá budovat solidní hororovou atmosféru. Ve hře je rovněž přítomen jakýsi základní obchodní systém, kde lze schrastit nějaké to lepší vybavení, občas vám do toho vletí nějaký ten příběhový zvrat nebo lehce interaktivní NPC, jinak jde ovšem o čistě akční záležitost. A naštěstí vůbec ne špatnou.

Přestože Dracula's Shadow obsahuje barevně chudou grafiku ve velmi nízkém rozlišení (možná to byl záměr...), otravně ukřičené pazvuky a prakticky nulovou inovaci, výsledný mix se nehraje vůbec špatně a sem tam na vás dokonce dýchne ta kýžená atmosféra Transylvánie, hradů a kopců někde v srdci současného Rumunska. Tak směle zpět do středověku... A pokud máte důvodné podezření, že vás tahle vampířina prostě nezabaví, tak velmi podobně laděný Soldexus už ano.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Lokutus | 10.07.06 v 16:16

Castlevania... fakt dobrý!

Lokutus | 10.07.06 v 16:16

Castlevania... fakt dobrý!


galerie

Dracula's Shadow Dracula's Shadow Dracula's Shadow

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce