recenze

Dogma

Dogma

Parádní Japonská bojovka, plná velkého množství chvatů a speciálních schopností, která vás večer nepustí jen tak do postele. Budete pít jednu kávu za druhou, a to vše jenom proto, abyste nemuseli odejít od počítače a mohli se tak naučit další z mnoha dovedností.
Většina tzv. bojovek, tedy her, nám nenabízí mnoho pohybů. Většinou jde pouze o kop a úder pěstí. A pouze pomocí těchto dvou úderů, které jde obvykle trochu vylepšit jako například klasicky 2x šipka dopředu a kop se pouštíte do boje. Přiznejme si, že nám to nedává moc možností pro kreativitu v boji. Čím je tady tato hra jiná?

Tak v prvé řadě máte pro údery 4 klávesy, což znamená, že ovládáte levou i pravou ruku a nohu. Ke každé klávese je několik zvláštních schopností, ale můžu vám říci, že i když jsem se snažil přišel jsem jen na pár. Když však vidíte svého oponenta (tedy pokud hrajete proti počítači) jak dělá až neuvěřitelné věci, musí vám být jasné, že tady moc jen s kopáním nepochodíte (i když někdy je v jednoduchosti síla). Nedá vám to a budete zjišťovat jak se dělá to a ono, dokud to nebudete mít všechno v malíčku.

Dalším poměrně důležitým předpokladem, pro dobrou gamesku všeobecně, je grafické zpracování. Vzhledem k tomu že autorem je Japonský vývojový tým, nemůžeme čekat nic jiného než krásný vzhled prostředí a výborný pohyb postav. Občas se zde dočkáte i anime scén. No a zvukově nemůžu také jinak než chválit.

Pokud si chcete užít pořádný boj, pak byste měli zaměřit své pohledy na tuto hru a stáhnout si ji.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Stardius | 16.05.07 v 22:17

Hehe, zbožňuji pach zavařeného komplu a prstů zničených od komb brzo po ránu :-) Fakt good gamesa, jen se mi zdá, že ty postavy jsem už kdesi viděl :-/

Fataldeath | 15.09.06 v 09:13

Aha, ale ve složce se hrou je soubor KEYCONF - v tom to určitým způsobem jde, akorát jsem nepřišel na to jak. Klávesy co jsem navolil šli jen nějaké a pomíchali se pohyby obou postav.

KopRus | 14.09.06 v 17:41

Ahoj, tuším že je to ta hra, kde jsem ovládání změnit nemohl. Je permanetne nastavené na klávesách l,k,j,h,m,n,b. I když si nejsem zcela jist že to jsou přesně tyto, je to určitě apsoň v jejich blízkosti. jsou dvě klávesy pro box a dvě pro kopnutí. Jinak kombinuješ.

Fataldeath | 14.09.06 v 09:54

Ahoj. Vypadá to dobře , moc rád bych to zahrál, ale nemůžu přijít na to jak si mám nastavit ovládání. Na jakým principu ten Keyconfig funguje? Nepřišel jste někdo na to? DOufám že někdo poradí.


galerie

Dogma Dogma Dogma

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce