recenze

Disaster

Disaster

Chybí vám zmutované zrůdy z Half-Life? Nestíhá váš počítač tuto graficky náročnou hru a musíte hledat jiné řešení? Vyzkoušejte akční plošinovku Disaster, která nabízí legendární Black Mesa ve 2D podobě a je stejně tak náročná jako Half-Life!
Přesunout Black Mesa do 2D podoby, pokusit se napodobit Gordona Freemana a hlavně nějak vytvořit ty odporné mutanty. O to se pokusil ruský autor hry – Lakmus. Jméno vám asi nic neříká, ale je obdivuhodné, že se o to vše pokusil v Game Makeru, který mi na takové dílko přijde až příliš jednoduchý. Představte s např. Robocopa 2D nebo Diablo 3 a přemýšlejte, jak by se tyto hry povedly, kdyby byly vytvořeny v Game Makeru. Jednoduchost by kazila celkový dojem. Tak mě napadá, že tomu tak bude o u Disasteru, ale možná se autor opravdu překonal a dokázal, že Game Maker není jen na jednoduché hry.

Jak už z Half-Life znáte, pokusy v podzemním komplexu Black Mesa přinesly nežádaný výsledek. Vše je zaplaveno několika druhy zmutovaných příšer, které nenechají nikoho naživu. Mezi mrtvými však zůstal Gordon Freeman, který se teď snaží z Black Mesa dostat. Při prvním pohledu na ovládanou postavu mi nepřijde, že by to měl být Gordon Freeman, ale spíše něco mezi ním a postavou teroristy z Counter Strike. To však nic nemění na tom, že je vaše postava vybavena třemi zbraněmi. První a základní je automatická puška. Na ničení překážek a nepřátel můžete využít jednu ze dvou dalších zbraní. Buď běžný granát a nebo samohybný granát.

Ovládání je kombinováno klávesnicí a myší. Klávesnicí se pohybujete, zatímco myší střílíte a házíte granáty. Hra nabízí hned několik možných překážek. Tou hlavní budou asi monstra, kterými je celý komplex totálně zamořen. Narazil jsem hned na několik druhů a ne pokaždé to s nimi bylo jednoduché. Ze začátku jsou to hlavně zombie, které ve větším počtu mohou způsobit značné problémy, ale občas lze využít jejich slabé umělé inteligence a hravě se jich zbavit, aniž byste museli střílet. Jediné riziko pak je, že na ně narazíte jinde, ale chce to štěstí. :) Další monstra je už lepší likvidovat, protože kolem nich jen tak neprojdete a může vás to stát do života. Co hru dělá těžší, je nedostatek střeliva a granátů. Pokud nebudete šetřit, nebudete mít dost nábojů na všechna monstra nebo si nebudete moc probourat cestu dál pomocí jednoho ze dvou druhů granátů.

Disaster nabízí příjemný herní požitek, při kterém se někdy i trochu zapotíte. Ve hře nikdy nevíte, kam padáte a co tam na vás bude čekat. Navíc při dohrání hry se můžete věnovat Survival módu, kde budete přímo obklopeni monstry a bude se jen střílet. Half-Life to pochopitelně nenahradí, ale fanoušky této hry by mohlo lákat Disaster dohrát.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Brian | 04.03.05 v 20:14

podle mne je tahle hra uplne super!

Killego | 01.03.05 v 14:14

myší... levim strílíš ze sapíku, kolečkem myši když ho zmáčkenš střílíš ty zelený granáty a pravym ty normální granáty

epython | 25.01.05 v 12:39

prosím vás kde sa na tihle volovine stšílí


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce