recenze

Destruction Carnival

Destruction Carnival

Chcete zachránit vesmír před zlým Lordem Amadeusem, ale ten vás zajme a hodí do arény kde musíte bojovat jako gladiátor o svůj život. Tak přesně tohle se stalo tajnému agentu D.S. Troyovi, kterého se samozřejmě v této 2D akční hře ujímáte.
Příběh zřejmě nebude silnou stránkou této z ptačí perspektivy viděné akční hry, naproti tomu, Desturction Carnival exceluje v akci samotné. Jak bylo naznačeno v perexu, jste uvrženi do arény mezi čtyři stěny a čtyři teleporty, z nichž se neustále spawnují nepřátele s jediným úmyslem - zabít vás! Jakmile vyčistíte celou úroveň od nepřátel, postupujete do další, daleko těžší úrovně. Jakmile projedete všechny, dostanete se až před samotného Lorda Amadeuse s nímž svedete poslední souboj. Pokud se vám to povede, počítejte s tím, že vás to bude stát nervy a peníze za novou myš či klávesnici, kterou nejspíš rozmlátíte. Hra je totiž opravdu náročná a jen tak ji nepokoříte.

V cestě vám budou nejdříve stát řadoví vojáci bojující pěstmi, později dostanou do rukou různé zbraně, a tak vám pořádně zatopí. Samozřejmě proti masám nepřátel nebudete stát jen tak, beze zbraně. Do rukou dostanete laserovou pistoli. Na provětrání slabších nepřátel stačí, ale na větší a silnější nepřátele to chce silnější kalibr. Proto se po mapě různě povalují vylepšení k vaší zbrani. Jednou dostanete pořádný kulomet, jednou brokovnici s obrovským rozptylem a někdy zase zbraň střílející dvěma směry. Občas také naleznete i raketomet či výbušniny, které za sebou můžete, ve stylu Bombermana, zanechávat a zabít tak nic netušící oběti. Krom těchto vylepšení naleznete na mapě i miny. Ovšem nejsou pro vaše nepřátele, nýbrž pro vás, což znamená, že jakýkoliv kontakt s nimi končí vaší smrti.

Grafika hry je miniaturní. Vše je nakresleno strašně malé, takže se vám občas v tom chumlu ztratí postavička. Naproti tomu, grafika působí roztomile a detailně. Jediné, co bych vytkl, je to, že hra je až příliš šedá a nevýrazná. Hudba hry je lehce nadprůměrná. Neoslní, ale ani neurazí. A tak je na tom celá hra. Pohodově si zapaříte a strávíte tak půl hodinky svého volného času. Pak ale přijde rychlý uninstall a poohlédnutí po jiné hře, například po Star Wraith (aspoň já sáhl po téhle). Lehce nadprůměrná akční hra, kterých tu bylo už nepočítaně. Co dodat?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

knick | 10.01.06 v 09:26

tak u tehle hry jsem prosedel tak pred 5 lety docela dost casu :-) cimz narazim na to, ze to neni zrovna cerstva vec...jinak to ale urcite stoji za odreagovani, ma to neco do sebe


galerie

Destruction Carnival Destruction Carnival