recenze

Destroyermech!

Destroyermech!

Kdo by nechtěl nasednout do těžkého bojového robota, takzvaného MECHa, a drtit hordy nepřátel? Když slyšíte děsivé dupání jeho kovových tlap a bzučení těžkých zbraní, vzpomenete si minimálně na Matrix Reloaded. A zde je to stejné peklo!
Na první pohled by se mohla tato hra jevit jako akční plošinovka, ale není tomu tak. Je velmi podobná hrám Shattered Earth a Abuse, ale přece jen se liší v několika ohledech. Ovládáte sice bojového robota a putujete s ním krajinou, MECH se však pohybuje sám. A to je první zajímavý bod. Za skvělého zvukového doprovodu, kdy slyšíte mechanické burácení oceli při každém kroku, se tedy váš svěřenec sám vrhá do bojové vřavy. Vy máte k dispozici ovládání pouze a jen střelby. I to však stačí, nebudete jen tak stíhat!

Nepřátelé jsou variabilní, jsou jich desítky druhů. Od tančíků až po stíhačky. Většina robotické havěti má možnost létat, takže na vás nalétávají ze všech stran. Ke konci každé úrovně narazíte na menší překážku v podobě bosse, neboli těžkého šéfa, kempujícího v nějakém důmyslném zařízení, kterým se vás snaží zlikvidovat. Takových už jste ale zničili.. Nebude to pro vás problém, ne?!

Někdy vás na cestě překvapí nějaká pastička nebo důmyslné zařízení. Výtah se ovládá kupříkladu tak, že střílíme do tlačítka se směrem, kam chceme být odvezeni. Nečekané, že? :o). Možná si říkáte, jak se to asi hraje za neustálého pochodu. Odpovím, že výborně! S rychlostí problém není, naopak spíš chvilkami máte chuť trochu robota popohnat. Ale vzápětí vás to přejde při brutálním náletu. Jak takový střet vypadá? Kráčíte temnou chodbou, vejdete do otevřené místnosti a vaše plechová potvora se zastaví. Nahoře se otevře otvor a začnou se tam sápat desítky, možná někdy i stovky nepřátelských potvor. Vzpomenete si na Matrix: Reloaded. Tak tam postáváte, vášnivě škubete myší a snažíte se zničit je do posledního šroubku.

V boji vás notně podporují porůznu se válející bedny a zbraně. Zbraně jsou jasné. Čím více to má hlavní a čím jsou otvory větší, tím lépe! Vizuálně se budete docela kochat, když vypálíte ze šesti-hlavňové brokovnice se super municí. Nutno říci, že destruktivních udělátek je tu také přehršel, od laserů, až po nějaké ty věci hromadnějšího účinku. A co najdete v zmíněné krabici? Opravní sadu. Fungujete dokud máte štíty. Když vám štíty zničí, použijete opravní sadu. Pokud vám dojdou opravní sady, zemřete. Jednoduché, graficky a hudebně pěkně zvládnuté dílko. Nemůžu říci, že by bylo lepší, než na začátku zmíněné hry. Proto také to hodnocení. Ale i tak vám ho vřele doporučuji, jelikož se moc dobře pobavíte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Anonym | 01.01.05 v 14:15

Je to úplná PIČOVYNA!!!

Kaleta | 23.12.04 v 19:54

Vděčně děkuju recenzentovi, za přidání tohohle dílka. Já to totiž sám nemohl z homepage stáhnout, což odtud můžu, také stahuju a ještě naněkolikrát těch 5.6 Mb budu stahovat.
Taky by se docela šikla hra Stuffy od stejného autora, tu si rovněž nemůžu stáhnout a ještě jsem ji nehrál. Tak jen tak dál!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce