recenze

Deaths

Deaths

Následující gameska vás sice nezaujme po grafické stránce, ale skvělé prověří vaši pohotovost, kreativitu a nervy. S vaším panáčkem se bude potřeba dostat do cílové oblasti a nikde zbytečně neotálet. Smrt totiž skutečně číhá na každém kroku.
Pasti, pasti, pastičky. Pokud se vám vybavuje děj jednoho (nejmenovaného) filmu, tak vás musím zklamat. Těmi pastmi bylo skutečně myšleno to, že na ně narazíte prakticky na každém kroku. Vybavila se mi proto jistá podobnost s legendárním Prince of Persia, jehož remake můžete najít i v našem archívu.

Oproti výše zmíněnému Prince of Persia bude dnešní Deaths ovšem situován zcela jinak. Tak jednak hlavním hrdinou nebude vznešený princ, ale také i samotné překážky budou situované trochu jiným způsobem. Nic to ovšem nemění na tom, že si budete muset počínat opravdu obezřetně. Překážky zde nejsou jen statické (různé díry, otvory), ale i dynamické (pohyblivé bodláky, automatické zbraně, apod). Můžu vás ujistit, že každá z nich dokáže udělat paseku a při nezdaru budete muset opakovat daný level. Je sice pravdou, že máte nekonečné množství životů, ovšem někdy není příjemné prokousávat se znovu některými místy. Jako příklad za všechny bych uvedl čtvrtý level, kdy proti vám rotují dvě ostnaté koule s bodláky. Problém je ten, že hned za nimi následuje menší seskok dolů, kde na jedno místo míří velmi přesné dělo. Abyste tohle všechno překonali, musíte najít ten správný grif. Obtížnost samozřejmě roste i dále, někdy vám k dokončení pomůže štěstí, jindy trochu propracovaný postup.

Hlavní je si pamatovat, že sebemenší zaváhaní se vám krutě vymstí. V perexu jsem zmínil, že po grafické stránce vás Deaths nezaujme. Ale ruku na srdce, i původní Prince of Persia nebyl bůhvíjak graficky atraktivní a jaká to byla zábava. Samozřejmě vím, že dnes je úplně jiná doba, ale pokud skutečně nehledíte jen na kvantum efektů, nezbude mi nic jiného, než vám titul doporučit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Wes Parmalee | 12.08.08 v 11:39

Mně se tam nenahrajou ty ostatní mrtvoly... a v pátém levelu nevím, jak vyskočit na to vyvýšené místo a nakonec mě dohoní ten osten!


galerie

Deaths Deaths Deaths Deaths Deaths