recenze

Cybergene

Cybergene

A opět jedna klasika. Kosmonautická střílečka. Tedy střílečka s malým oskafandrovaným cestovatelem, kterému se do cesty neustále pletou všelijací mimozemští "paďouři" nadržení na jeho skalp. Wow! Na to, že je hra stvořena léta páně 97, je dobrá!
Starší hry, tedy takové vydané minimálně před 6 lety, mají tu a tam něco do sebe. A přesně to je případ projektu Cybergene.

Osobně bych malého kosmonauta nazval pionýrem na cizím válečném uzemí. Ta rozmanitost a roztodivnost atakujících kreatur je opravdu velmi zajímavá. Dát vetřeleckého Bosse do kontextu s lidským skeletem je buď totální autorsko-kreativní úchylnost nebo polibek génia. Hru naprogramovali dva germánští Teutoni (nevím, do jaké míry jsou úchylní), kteří rukou téměř bratrskou dali vzniknout politicky korektní a celkově nadprůměrné střílečce. Jak bylo naznačeno, procházíme několika barevnými kosmickými levely plnými nástrah s jediným cílem – pobít co se dá a to nejlépe bez ztráty květinky. Grafika je lehce poplatná době vzniku, nicméně rozhodně není na místě ji nazvat špatnou. Přičteme-li decentní a nevtíravé zvukové pozadí, máme tady hru, která i dnes určitě někoho osloví.

Do hry jsem se „položil“ na několik desítek minut a nelitoval jsem tohoto času. Zaujala mne, zažil jsem při ní pár „highlights“ (například obří zelený dráček, který byl tuhý jako poleno) a nepovažuji tedy dobu při ní strávenou za životní ztrátu.

stáhnout hru
Marian

autor
/ Marian

Skóre

74 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

lucie karlíková | 26.04.06 v 19:37

nejde stáhnout


galerie

Cybergene Cybergene Cybergene Cybergene

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce