recenze

Cyber Marine

Cyber Marine

Shoot sem, shoot tam. Vražedné tempo, které nasazuje vesmírný bojovník v této hře, je vyloženě enormní. Neustále se rojící rotující či jinak se pohybující kosmičtí hajzlíci nutí hlavního hrdinu toto nasazení udržet, aby mohl dokázat, zač je toho vesmírný loket.
Abych uvedl na správnou míru vyjádření v perexu – hlavním hrdinou je sice vesmírný bojovník, ale fakticky se jedná o robota, s jehož pomocí hledáme v cizím světě plném alienů magické kostky. Lehce dementní motivace ke hře, řeknete si snad, ale uvědomíme-li si dobu vzniku hry a technické možnosti té doby, dá se tento handicap tolerovat.

Jedná se o klasickou arkádovou střílečku s postavičkou v hlavní roli, která s arzenálem palebných zbraní kosí, smaží a eliminuje hordy různobarevných sprajtů dříve, než ony zničí ji. Z předchozí věty možná cítíte můj lehký despekt vůči grafice ve hře, která v rozlišení 320x200 při 256 barvách činí některým neslušným pařanům bez respektu žaludeční potíže, ale ten můj zdánlivý despekt není opravdový. Mám totiž slabost pro starší DOSovské pecky, u kterých se vzhledem k datu vydání tyto grafické vlastnosti jaksi předpokládají. Zvuky jsou samozřejmě též poplatné době, ale jako celek tato vesmírná smaženice působí velmi kompaktním dojmem.

Ten, kdo hru zkusí, zjistí, že ve hře je připraveno mnoho nástrah a šikovných „udělátek“, které na první pohled tupou reflexní arkádu mění na inteligentnější střílečku, která rozhodně do odpadního koše nepatří.

stáhnout hru
Marian

autor
/ Marian

Skóre

64 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

Cyber Marine Cyber Marine Cyber Marine Cyber Marine

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce