recenze

Creature Jungle 16

Creature Jungle 16

Už už to vypadalo, že střílečkám typu Raptor odzvonilo, ale naštěstí to není pravda. Creature Jungle 16 je důkazem, že na Východě dělat hry umí, a to i přes komunikační propast. Chcete vědět více?
Jen si to představte. Letíte v raketce, pod vámi ubíhá krajina, zásobníky od zbraní jsou nabity a vy letíte s cílem pokosit tucty nepřátel. No, není to nádhera? Je. Creature Jungle 16 to dokazuje. Čeká na vás celkem 5 úrovní plných nepřátel, kterých bude až nad hlavu.

Hru můžete hrát jak za holku (červená raketka) Mailen, tak za kluka (modrá raketka) Jacka. Rozdíl mezi nimi (skoro) není, takže ať si vyberete Mailen nebo Jacka, hra bude stejná. Jedinou odlišností je, že Mailenina megastřela (to je můj název, ve skutečnosti se to jmenuje BOMB, ale žádná bomba to není) vystřelí tři paprsky, zatímco Jackova udělá efektní 8 (osmičku). No, a když už jsme u zbraní, tak si je projdeme všechny: megastřela – maximálně zraňující, zničí všechny nepřátelské střely na obrazovce, omezené (a vzácné) střelivo; napalm – vystřelí dvě modré koule do určité vzdálenosti označené křížky. Napalm má dost dobrou ničivou sílu takže ho využívejte hojně. Dále laserová střela – základní zbraň, která je výborná na malé raketky, protože na ty větší máte napalm (případně megastřelu :o)).

Hra se ovládá kurzorovými šipkami, B střílíte laser, C používáte megastřelu a X vystřelí napalmové koule. Když zmáčknete V, vyskočí (ve hře, v hlavním menu to hru vypne, takže bacha) úhledné okénko s několika málo potřebnými nabídkami, ze kterých nás bude zajímat snad jen jedna – Screen mode, kde pomocí tlačítka B si vyberte buď Normal, nebo System, aby se hra netrhala.Ale úplně ze všeho napřed, ještě než začnete hrát, vám doporučuju v hlavním menu zvolit položku Replay Mode a v něm tu první možnost. Hra vám totiž ukáže, jak se má hrát, protože pokud na to půjdete tak jako poprvé já (prostá řežba pomocí laseru a magestřel), tak se daleko nedostanete. Nebo dostanete, ale bez bodů (a ty jsou to, oč tu běží). Poučte se tedy z „dema“ a "hrrr" na ně. Při hraní si určitě povšimnete, jak je Creature Jungle 16 nádherně graficky vypiplaná.

Úžasná krajina, která pod vámi probíhá a animace znepřátelených raketek jsou prostě úžasné. Taky hudba stojí za zaposlouchání se. Ze začátku je to sice nějaká melodická elektro změť, ale na konci přijde ke slovu piano. Hudba a zvuky se zkrátka povedly.Jedinou nevýhodou je, jak jsem v úvodu zmínil tu komunikační propast, že text, který si postavy ve hře říkají (zřejmě příběh) je v nesmyslných znacích, což konečný dojem kazí. Proč to jenom nemohlo být anglicky jako zbytek hry? Creature Jungle 16 je hra, kterou stojí za to si zahrát, protože tenhle typ her už vymírá. Nebo je Creature Jungle 16 začátek comebackové vlny?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Endemit | 20.02.03 v 18:22

Nevim jak vy, ale já miluju střílečky jako Raptor a Tyrian. Creature Jungle 16 vypadá fakt skvěle!
Dr.Quest@seznam.cz


galerie