recenze

Crazy Gravity

Crazy Gravity

Návykový kousek. Stanete se vesmírným kurýrem přepravujícím náklad z různých míst na svou základnu, přičemž vaší raketku bude ohrožovat nespočet faktorů.
Německá gameska Crazy Gravity z roku 1997 vychází ze staré hry Gravity pro osmibity. Pominu-li poměrně jednoduché zpracování, jde o dost návykové dílko. Zmíněná návykovost společně s vysokou hratelností jednoduchost zpracování hry plně kompenzuje.

Vaším úkolem bude ovládat nevelikou raketku s omezeným množstvím paliva a s ní převážet z určitého místa zpět na svou základnu barely neznámého obsahu. Pokud se vám povede všechen tento náklad přepravit na domácí základnu, pokračujete do dalšího levelu.

To by samo o sobě neměl být žádný problém, jenomže vaše raketa se pohybuje v jakýchsi rozlehlých vesmírných jeskyních a zde na ní čeká nespočet nástrah. Nesmíte totiž do ničeho narazit ani přistát tam, kde nemáte. Není také dobré přistávat příliš šikmo či nadměrně rychle, jinak vaše raketka shoří na popel a vy budete o život lehčí.

Z nepřátelských artefaktů jsou tu proti vám postaveny různé magnety, které vás přitahují k sobě či větráky ovlivňující pohyb vaší raketky. V gamesce se najdou i místa, z nichž je po vás stříleno a pak se tu nachází i různá vrata, která se cyklicky otvírají a zavírají a vy jimi musíte stihnout prolétnout dříve, než vás "spolknou".

Občas budete nuceni přistát i kvůli načerpání paliva nebo třeba sebrání klíče, ale vše zmíněné je naprosto pochopitelné během vašeho herního snažení, takže myslím, že to není třeba blíže vysvětlovat.
Design levelů se liší, čímž trošičku odpadá jednotvárnost. Hráč má možnost nastavit si obtížnost, rychlost i letecké vlastnosti raketky a mnoho dalšího. Krom toho je zde i volba demonstrační prezentace, kde uvidíte, jak se to má vlastně správně hrát.

Krom výše zmíněného gameska Crazy Gravity obsahuje i editor levelů s názvem CGLEdit, pomocí něhož lze vytvářet nová rozlehlá kola a vyrábět si tak vlastní herní světy. Tato malá „pařba“ pro mě znamenala mnoho v dobách, kdy jsem nedisponoval nějakou silnější PC sestavou. Zábavy jsem si u ní užil celkem dost a proto mi nezbývá, než vám ji doporučit k vyzkoušení. Neváhejte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

Crazy Gravity Crazy Gravity

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce