recenze

Commander Keen - Robot Invasion

Commander Keen - Robot Invasion

Commander Keen, toť jedna z her, na které se nezapomíná. A to také díky fanouškovským počinům, toto je jeden z nich a náš hrdina se bude muset popasovat s partičkou robotů. Vytvořeno v Game Makeru a určeno pro všechny příznivce tohoto „kosmonauta“.
Jestli někdo dokáže zastavit rozjetou bandu robotů, je to Keen. Commander Keen.

Jedná se o klasickou plošinovku, ve které každý robotický boss představuje jeden level. Vy si můžete zvolit jakýkoli z nich a zdolat ho. V tomto aspektu lze vidět inspirací Megamanem.
Hlavní náplní je přeskakování překážek, z plošinek na plošinku, ostnů a tak nějak dalších smrtících objektů. Do toho se „překvapivě“ míchá pěkný zástup nepřátelských robůtků, což demonstrují především masivní střelbou.
Takto skloubené hopsání a střelba dává svižnou plošinovku s docela brutální obtížností. Z nepřátel sice zůstávají kapsle doplňující zdraví, ale spíš jde o to, že jeden špatný skok nebo zásah nepřítele, který vás odstrčí do jámy, znamená návrat o notný kus zpět (nebo rovnou na začátek). Alespoň o zbraň si nemusíte dělat starostí, jak tomu bylo v jiných originálních dobrodružstvích.

Na Game Maker to není špatná hra. Nicméně na můj vkus vyšší obtížnost v tomto případě může působit frustrujícím dojmem, který po čase nezachrání ani možnost zahrát si jakýkoli level. Za tu nostalgii by to ale měl vyzkoušet každý fanoušek Commandera Keena.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 05.09.16 v 18:08

:-)


galerie

Commander Keen - Robot Invasion Commander Keen - Robot Invasion Commander Keen - Robot Invasion Commander Keen - Robot Invasion

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce