recenze

Command Raid

Command Raid

Na vaši zemičku se valí obrovské nebezpečí v podobě velice dobře vycvičených výsadkářů! Vaším úkolem je zabránit zlikvidování své obrany. Myslíte, že se vám to podaří?
Pokud patříte k těm čtenářům, jež si nejdříve prohlédnou obrázky, určitě již máte minimálně tušení, o čem že hra Command Raid je. A pokud mezi tyto čtenáře nepatříte, nebudu vás dlouho napínat a ihned vám to povím. Jde o to, že jakési území bylo napadeno. Přesněji řečeno, útočná armáda koná velice početný a nepřetržitý výsadek na zemi, kterou jako jediný obránce chráníte. K dispozici máte jedno, pouhé jedno jediné, dělo, kterým přistávající výsadkáře a letadla, z nichž tito vyskakují, likvidujete. Pokud vám to připomíná hru ABM, dávám vám jedině za pravdu, hra je to principiálně naprosto shodná.

Nebudu se nyní pouštět do srovnání obou her, spíše vám povím něco bližšího ke Command Raid. Začnu tím, že ovládání je velice snadné. Jde jen o to, pohybovat hlavní děla a střílet v ten pravý okamžik (nebo, co budete ve hře asi dělat spíš, střílet nepřetržitě), abyste dobře zasáhli snášejícího se záškodníka. Navíc k tomu, abyste stříleli nepřetržitě, vás hra motivuje tím, že směr střely lze ovlivnit, i když už byla dávno vystřelena. Fyzikálně je to nesmysl, ale platí, že dokud jste nevystřelili znovu, předchozí střela se řídí pohybem děla. Je jasné, že taková nepřetržitá kanonáda je pak o mnoho účelnější, než jednotlivé výstřely, které se leckdy minou cílem. Ale co se stane, pokud výsadkáře včas neeliminujete?

Většinou dochází jednak k destrukci vámi hlídaného území, jednak také někteří z nepřátelských vojáků začnou prokopávat tunel k vašemu dělu, což když se jim podaří, má za následek jeho zničení a tedy okamžitý Game Over. Takže pozor na ně a nejen na ně. Mezi výsadkovými letadly se totiž tu a tam objeví bombardéry, které na zem sešlou velice destruktivní bombu. Té se samozřejmě lze zbavit také jen jediným způsobem. Pokud vystřílíte určený počet nepřátel, dostáváte se do dalšího levelu, kde se bohužel vizuálně změní jen barva padáků výsadkářů. Samozřejmě také pocítíte zvýšenou rychlost jejich seskoku a jejich nápadně větší počet.

Bohužel, co se týká grafiky, není hra žádným posledním výkřikem techniky - a ani k tomu nemá nikterak blízko. Jeden můj kamarád se vyjádřil tak, že ta grafika je jak z nosu. Pro ilustraci vám snad postačí obrázky. Zvukově na tom není hra o nic lépe, ba m,nohem hůře, takže po této stránce vás opravdu nečeká žádný zázrak. Jak je to ale s hratelností? abych byl upřímný, neznám moc lidí, které by bavilo déle než deset minut, snažit se primitivně otáčet dělem a mačkat Shift. Tím ale nechci vyloučit možnost, že se hra někomu zalíbí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie