recenze

Cloudphobia

Cloudphobia

Na obloze se to hemží nepřáteli! Dokážete se s nimi vypořádat v této graficky přenádherné střílečce? I když je k dispozici pouze jeden level, bavit se budete skvěle. Podrobnosti naleznete v následující recenzi..
Obloha je pro mnohé velmi zajímavé místo. Ještě nedávno jsme se po ní mohli prohánět na koštěti ve hře Magical Broom Extreme a díky programátorům z týmu Dwahan máme opět možnost zavítat do těchto končin. Sympatickou čarodějnici nahradil neméně sympatický robot, který má za úkol jediné – rozstřílet vše, co se hýbe!

Na rovinu můžu říct, že splnění úkolu velký problém nebude, neboť o nepřátele skutečně není nouze. Řady nepřátel tvoří roboti, kteří se díky své vyspělosti vyskytují v různých - vzhledem lišících se podobách, útočící vždy v hojném počtu. Často jsou doprovázeni silnějšími kamarády. Ty poznáte velmi snadno, díky své červené barvě! Za úspěšnou likvidaci získáváte cenné body, čas od času se k nim přihodí i nějaký ten bonus za zničení silnějších oponentů. Protivníky nebudete ničit svým uhrančivých pohledem, ale samozřejmě za pomoci zbraní! Nejpoužívanější a ve své podstatě jedinou zbraní je automatická puška, kterou si ale jistě brzy zamilujete, neboť lze počítat s neomezenou podporou střeliva. Jako alternativu lze zvolit velmi účinné naváděné rakety, kterých bohužel můžete seslat pouze osm, poté vám nezbude nic jiného, než se opět spolehnout na váš milovaný automat;)). Možná některým z vás připadají dvě zbraně málo, ale věřte, bohatě vám vystačí! Na první pohled nepřemožitelní nepřátelé toho totiž mnoho nevydrží a než se nadějí, dávno si s nimi poradíte, stejně tak, jako s celou hrou, kterou bez větších obtíží dohrajete během chviličky! Ta totiž ve svých útrobách skrývá pouhopouhou jednu misi, navíc časově omezenou, v délce tří minut. Jak daleko se tedy dostanete, záleží pouze na vaší šikovnosti. Ti nejšikovnější změří své síly s extra silným bossem v úplném závěru hry, který dokáže překvapit velmi silnou ofenzívou! Ze zkušenosti doporučuji šetřit vaše naváděné rakety speciálně na tuhle příležitost! Po jeho likvidaci hra pro vás končí, sečtou se vám body a rovněž vám bude nabídnuta možnost uložení replaye, takže jestli si někdy v budoucnu budete chtít prohlédnout váš průběh hry, nevidím v tom problém. :-)

To nejlepší, co může Cloudphobia nabídnout, je jednoznačně její vizuální podoba. Tvůrci efekty nešetřili, a tak je vše zpracované velmi precizně do posledního pixelu. Průlet oblohou tak vylepšují různé efekty, jako jsou odrazy střel, stíny, výbuchy, kterých je požehnaně, aj. Před samotným spuštěním hry doporučuji v adresáři, kde je hra nainstalována, navštívit utilitku config a dle možností vašeho počítače optimálně nastavit rozlišení, barevnou hloubku, efekty, atp. Hru jsem testoval na třech strojích o síle 1.8GHz, 833MHz a 400MHz. Na prvních dvou jsem hru bez problému rozjel v max. rozlišení a detailech. U posledního jsem musel rozlišení a detaily trošičku snížit. Hra sice nevypadala tak skvostně, ale byla velmi dobře hratelná. Dojem nekazí ani výtečný hudební doprovod v rytmu techna, čítající celkem tři melodie! Zmíním se ještě o ovládání, které bohužel není nikde uvedeno a raději ho zde připíšu! Akce je přiřazená klávese „z“, zrychlíte klávesou „d“, klávesou „x“ sešlete naváděné rakety a při stisku klávesy „a“ si zapnete pauzu! Napadlo mě trošku ovládání pozměnit, podařilo se mi v menu nalézt položku control settings, ale dál bohužel nic! Možná někteří z vás budou mít více štěstí:-). Ve hře je několik ukazatelů – stav štítů, zdraví (mothership) a počet dostupných raket. Dále se vám zobrazují snímky za sekundu, aktuální čas a lze si prohlédnout stav vašeho skóre. Hru si můžete také velmi zjednodušit – dovolí vám nastavit neomezené hodnoty štítů, životů, času, atp. Po tomto speciálním nastavení ovšem nebude započítáváno výsledné skóre a rovněž vám nepůjde uložit replay! Proti technickému zpracování nemám vůbec nic a můžu ho tedy jen a jen chválit!

Závěrem si položme otázku, stojí-li Cloudphobia o vaši přízeň. Přestože nabízí pouhopouhou jednu kratičkou misi a téměř nic nového nepřináší, odpovídám jednoznačně ano! Je zábavná, dobře hratelná a pro mnohé to nejdůležitější - nabízí překrásnou audiovizuální stránku, která si jistě získá srdce každého hráče :-)...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

NeonHHH | 25.07.04 v 15:14

Pozdrawiam Czechy. Macie naprawde niezla stronke z bardzo fajnymi grami


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce