recenze

Claus, The Other Side of Santa

Claus, The Other Side of Santa

Vánoce máme víceméně úspěšně za sebou, ale kdo by si je rád neprodloužil alespoň na počítači? Dnes ale půjde o gamesu, kterou rozhodně nepouštějte dětem, u nichž chcete, aby věřili, že Santa je dobrý muž.
Pokud někde byl sníh, už taje, z mamutích zásob cukroví už zbyly jen ty méně povedené kousky, po ulicích se válí zbytky z bujarých silvestrovských zábav a na všechny školou povinné už doléhá stres, co že musí všechno stihnout. Ano, Vánoce jsou nevratně za námi. S nimi skončilo i období pohádek a sladkých představ. Proč tedy neodhalit jedno další klišé a neudělat s ním rázný konec?

Santa Claus působí jako veskrze kladný hrdina. A je jedno, zda jde o pohádky, filmy nebo třeba počítačové hry. Občas se tento pupkáč odněkud od polárního kruhu dostane do problémů, ze kterých ho budete muset vysekat vy, například hříčky Santa Claus in trouble a Santa Claus in trouble...again!, jindy se mu stanou jiné příhody, ale většinou působí velmi kladným dojmem. Bodejť by ne, když má být hrdinou pro miliony dětských dušiček. Jenže tak, jak je v každém z nás skryto tu větší, tu menší množství agrese, má i populární nadělovač dárků svou stinnou stránku. Možná, alespoň si to myslí tvůrci této gamesky, kteří se ji pokusili ztvárnit. A jak to vypadá, když se Santa neudrží? To bylo tak. Po velmi těžké práci, kdy rozdal miliardy dárků stamilionům dětí, se zmožen ze své šichty vrací, když tu se mu před očima začnou zjevovat všechny dary.

A to od žlutého bláznivého pikaču přes šílené teletubbies až po prapodivné stvůry. Co myslíte že takového zničeného a utahaného Clause napadne? Ano, zlikvidovat je všechny! Proto vytasí své zásoby ostrých hvězdic, jichž má opravdu, opravdu hodně, a začne je po potvorách metat. Je to velmi snadné, většinou se totiž nebrání. Jednou za čas se ale vyřítí kreatura, která se snaží zachránit a střílí též. Pak se musí milý tlouštík trochu snažit, aby se smrtícím ranám vyhnul. Bude to možná znít trošku cynicky, ale celkový sentiment, který můžete nyní z hraní mít, plně dokresluje pozadí, na němž se souboj odehrává, je na něm totiž noční Manhattan ještě s věžemi WTC, které už jsou opravdu jen vzpomínkou. Gamesa je to příjemná na hraní, není ale nijak duchaplná a velmi se podobá klasickým střílečkám z vesmírného prostředí. Tedy, nic moc originálního.

Ztvárnění postav ve hře je víceméně dobré, tedy průměrné. Efektů příliš nečekejte, občas se přihodí, že některá postavička velmi pěkně vzplane, ale to je výjmečné a jen u těch silnějších nepřátel. Celou jízdou vás doprovází vánoční song, vaše budoucí oběti sem tam něco milého řeknou, občas vám popřejí krásné Vánoce a tak podobně. Po stránce technického zpracování tedy hříčka nevybočuje z normálu a průměru. A proč jen po stránce technické, platí to o celé gamese. Pokud máte tedy chuť si ještě jednou připomenout atmosféru Vánoc, nyní už bez stresů, jež tyto svátky každoročně doprovázejí, máte jedinečnou šanci.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce