recenze

Cholo

Cholo

Pomozte ve futuristickém městě osvobodit obyvatelstvo z jejich vězení. Při vykonávaní tohoto úkolu můžete počítat s tím, že si občas velmi pěkně zabojujete, neboť město je střeženo spoustou robotů. To vše má na svědomí společnost Ovine by Design!
Wunda Flossy, XOR, Ovine Lander či třeba Imogen. Ptáte se co mají tyto tituly společné? No přeci, že je všechny má na svědomí společnost Ovine by Design, specializující se převážně na remake starších titulů, které se snaží vylepšit vždy s největší možnou precizností.

Cholo je remakem stejnojmenné hry z přelomu roku 1986-87, kterou tehdy vydala společnost Solid Image. Z dnešního pohledu by vypadala samozřejmě lehce archaicky, ale ve své době se jednalo o velmi kvalitní kousek. Nebyl by to ale Ovine by Design, kdyby to řádně nevylepšil a neobohatil o nové prvky. Základ zůstal stejný, ocitáte se v roli mechanického osvoboditele, který se nachází v jednom futuristickém městečku, jež tak trochu připomíná to z komerční hry Tron. Vaším úkolem je osvobodit lidi z jejich vězení, kde se ocitli před mnoha lety. Ovšem jejich nalezení nebude tak jednoduché, informace v sobě nesli roboti, kteří jsou ale už nenávratně ztraceni. Informace budete muset hledat tedy jinde a kde to bude, to už vám neprozradím. Tolik k příběhu. Jeho rozuzlení bude pochopitelně záležet pouze na vás a hlavně na vaší šikovnosti. Jako správný osvoboditel máte k dispozici zbraň, která se hodí jak k likvidaci protivníků, tak i ke zničení různých bariér. Město není obrovské, přesto doporučuji prozkoumat mapku a rady, které jsou přiloženy ve formě pdf souboru v adresáři hry. Znatelně si tak ulehčíte trápení.

Když jsem tak následující gamesku hrál, vzpomněl jsem si na titul Retrospec. Cholo ale oproti němu přináší mnohem kvalitnější zpracování, jež se nese ruku v ruce se solidním ozvučením a pěkným hudebním doprovodem. Ovládání je velmi jednoduché, v pohodě si vystačíte s klasickým duem klávesnice a myši. Mám-li dnešní počin shrnout, pak musím říci, že autoři odvedli velký kus práce. Pokud chcete okusit něco nevšedního, pak je pro vás Cholo jasná volba.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

tonny004 | 02.05.07 v 18:35

kdysi jsem to hrál ale co vlastně bylo cílem??


galerie

Cholo Cholo Cholo Cholo

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce