recenze

ChickenShoot Easter 2004 Edition

ChickenShoot Easter 2004 Edition

Jsou Velikonoce, takže se určitě hodí tento malý dárek. Jedná se sice pouze o demo, ale i tak se pořádně vyřádíte při střílení po slepicích a vajíčkách. V perfektním zpracování, s bezva ozvučením a malovanou grafikou přilétá speciální edice s kuřaty.
Jako první věc vás jistě napadne, že se jedná o další klon či dokonce verzi Moorhuhnu. Ale není tomu tak. Střílení mají sice společné, ale to je asi tak všechno, možná snad ty slepice. ;) Jinak se ale jedná o demoverzi placené verze Chicken Shoot. Už je na světě dokonce i druhý díl, vše najdete na herních stránkách www.chickenshoot.com. Teď už jste ale jistě plni očekávání, tak už vás nebudu napínat...

Celé dílko je, řekl bych, velice rozsáhlé. Budu se tedy snažit vše zjednodušit. Hodilo by se začít položkami v Menu. Těch je tu hodně, včetně klasických nastavení grafiky, zvuku, ovládání apod. Proto se jimi nebudeme dále zabývat. Při spuštění nové hry si jistě všimnete, že je zde více možností hry. Ale v demoverzi je aktivní pouze Classic mód. Takže vám nezbývá než na něj kliknout. Po nahrátí dat se už přesunete do dřevěné chaloupky. Je to kůlnička, ve které je spousta slepiček. Vysedí zde vajíčka a ta se poté složitým mechanismem dostanou až k vám. V místnosti máte možnost pohybu myší, sice omezeně, ale aspoň něco. Proti vám sedí nad sebou dvě řady slepiček a snaží se vytlačit vajíčka. Vy jim v tom můžete pomoci, když na ně vystřelíte a trefíte se. Vajíčko poté spadne do potrubí a za chvíli bude vymrštěno přístrojem přímo před vás. Teď máte možnost trefit letící vajíčko a po přesném zásahu získáte bohaté bodové ohodnocení. Vlastně za všechno získáváte body. Za střílení po slípkách, po vajíčkách i po skořápkách v dolním patře na stěně. Občas ale i nějaké ty body ztratíte. Uprostřed je jakýsi eskalátor, po němž se každou chvíli vozí různé slípky až nahoru. Vy jim v tom musíte zabránit, jinak přijdete o kus ze svého skóre. Když nechytnete letící vajíčko, rozprskne se do vany a jinak se nic nestane.

Na své snažení máte časový limit, takže se musíte hodně koncentrovat a dobře mířit. Po dosažení určitého skóre postupujete do dalšího levelu (to zjistíte pouze jistým zvukem). V horní části také občas letí nějaká slípka a za sebou táhne předmět. Když slípku trefíte, získáte předmět jako bonus v podobě přidání času, další zbraně apod. Zbraní je zde hned několik, ale stejně se za chvíli vyčerpají náboje a vám zbude obyčejná pistole. Jak pořád střílíte, v pravém dolním rohu roste teplota na teploměru. Jednou za čas se rtuť vyšplhá až nahoru a poté praskne horní sklo a pára začne pištět. To je skvělé znamení. Po dobu pískání máte totiž za všechno dvojnásobné body, ale musíte si pospíšit. Po vypršení časového limitu se možná zapíšete do tabulky nejlepších hráčů a můžete si to celé vyzkoušet znovu. Pokud vás to chytne stejně jako mě, pak u toho budete sedět pěkně dlouho. ;)

Musím říci, že zpracování je naprosto dokonalé. Hra sice pracuje maximálně v rozlišení 800*600, ale to ani nepoznáte. Vše je hezky namalované a slípky se různě pohybují, animace jsou také velice pěkné. Samozřejmě je přítomna i hudba zvuky. U toho se musím zastavit, protože je zde opravdu bohatý repertoár. Skoro každá obrazovka má jinou hudbu a opravdu to stojí zato. Už dlouho mě tak žádná hra nechytla, jako právě tato. Je jen škoda, že se jedná o demo. Takže už na nic nečekejte a stahujte. Stahovat můžete hned z několika umístění přímo na herních stránkách zde...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Missy | 12.09.04 v 23:19

Ahoj, neíte někdo, jak se dostat k plný verzi hry Chickenshoot? Nemám kreditku na nákup přes net a v žádným krámě tahle skvělá věcička není!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce