recenze

Cheesy Invaders

Cheesy Invaders

Jistě znáte jednu z nejstarších her, kde vaším úkolem bylo sestřelovat řadu nepřátel, kteří nad vámi poletovali a postupně se dostávali čím dál blíž k vám. Právě na tuto starou gamesu vznikl remake, jenž nese název Cheesy Invaders.
Vzhledem k veliké popularitě stařičkého Space Invaders se nemůžeme divit, že i dnes vznikají tituly s touto tématikou. Dnešní dílko je jedním z mnoha různých klonů, mezi kterými bych jmenoval zejména Alien Invaders, či neméně kvalitní Chicken Invaders. Každé je však něčím trochu odlišné od originálu. V Chicken Invaders například místo ufounů střílíte slepice, které vás bombardují svou nekonečnou zásobou vajec. Alien Invaders zase zapůsobí velmi pěknou grafikou. I tento remake nebude zcela shodný s originálem a my si už konečně řekneme v čem se bude lišit.

Tak tedy k samotné hře. Po spuštění souboru exe nečekejte delší zastávky v menu, žádné se zde totiž nenalézá. Budete ihned vhozeni do hry a střílet protivníky, kteří mají v každém levelu jinou podobu. V prvním to jsou více méně planety, v druhém třeba sýry... Nad vámi je poměrně solidní blok nepřátel, který nebude zase tak snadné rozstřílet na malé, až miniaturní kousíčky. Nejsou zde žádné kryty, pod kterými jste částečně chráněni před bombardováním, jak je tomu právě ve Space Invaders. Navíc vás vaši oponenti tlačí čím dál víc do rohu, ze kterého není vůbec snadné se dostat. Nad masivem nepřátelských plavidel se občas prohání rudě zbarvená loď, za jejíž sestřelení získáváte opravdu velký bonus.

Grafika už je pochopitelně na vyšší úrovni, než tomu bylo u původní hry, ale na dnešní dobu to také není žádný skvost. Zvuková stránka je na tom ještě hůře. Hudba zde není žádná a jediné čeho se dočkáte, jsou zvuky při sestřelení oponentova, nebo vašeho plavidla.

Kdybych to měl tak nějak celkově shrnout, pak bych označil toto zpracování za průměrný počin, jenž po stránce hratelnosti nedosahuje kvality stařičkého a nehynoucího originálu, nicméně se ale nemusí stydět a zaslouží si aspoň menší hráčskou pozornost.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

Cheesy Invaders Cheesy Invaders