recenze

CellFactor: Revolution

CellFactor: Revolution

Wow! Tak to bylo první slovo, které ze mě vypadlo, když jsem tuto gamesku spustil. Bohužel nadšení opadlo, když jsem se trochu ponořil do hraní. Naprosto dokonalý zážitek, který tato gameska může nabídnout, byl totiž kažen několika faktory.
Ten hlavní se týkal zejména hardwarové náročnosti. Nejdete tak ani o tu minimální konfiguraci, jako spíše o nutnost vlastnit speciální hardware – grafické akcelerátory s podporou technologie PhysX, které pokud vím zatím příliš rozšířené mezi uživateli nejsou.

Já sám se za svůj hardware nestydím (zhruba odpovídající minimální konfiguraci), avšak hru jsem si v naprosté plynulosti v žádném případě dopřát nemohl (počet snímku za vteřinu byl v průměru na osmnácti). Na vině byl právě absentující PhysX akcelerátor. V tomhle ohledu se projevily i další nedostatky. Většina levelů je optimalizovaná pouze pro tuto technologii a tak si bez obav můžete dopřát všehovšudy jen dva levely. Jinak si možná říkáte, proč se někdo z freeware vývojářů pouštěl do něčeho takového. Samozřejmě, že nepouštěl. CellFactor: Revolution je totiž odnož komerčního kousku CellFactor: Combat Training. V podstatě jde o klasickou 3D gamesku orientovanou na multiplayer, plnou klasických módů a hlavně Psi schopnostmi postav. Ty totiž ovládají jistou formu telekineze a bez obav mohou vzdáleně manipulovat s předměty. Nemáte-li možnost si gamesku zahrát s živým kamarádem, jsou připraveni poměrně slušně zpracování Boti, kteří vás šetřit rozhodně nebudou.

Bohužel, říkám to nerad, ale v současné době si naplno titul vychutná jen několik málo šťastlivců. Možná mezi ně patříte i vy, avšak mějte na paměti, že chcete-li si titul vyzkoušet, rozhodně vás od toho neodrazujeme. Pokud ale skutečně nedisponujete nejnovějším hardwarovým vybavením, moc si gamesku neužijete. Pomyslnou třešničkou na dortu je pak velikost archívu. Skoro gigabajtový kolos je ale myslím ten nejmenší problém.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

mohyl | 28.09.08 v 13:47

taka slaba blbost a potrebuju 2 GB ram?? nejaka picovina ne?

ondra | 11.08.08 v 11:37

dobra hra

alda | 04.06.08 v 19:02

PROSIM O RADU SPUSTIM TU HRU A PAK SE UKAZE LOADING POLICKO TO SE NACTE A PAK NIC PLS O RADU

ridik2 | 20.12.07 v 18:49

zadam radu mam nebo nemas to ztahnout??

Marian | 09.06.07 v 06:53

Zdravím Vás Borisi, respektuji to, co jste mi napsal v předchozím příspěvku a vážím si Vašeho vysvětlení. Jak jsem napsal, jsem háklivý na jakékoli nehezké napadání kohokoliv na FG, takže okamžitě zkritizuji pisatele, ať je to kdokoliv. Ti kluci redaktorští tady "dělají" server na úkor svého volného času a i když se občas vyskytne nějaká ta "neprofesiální" chybka, přesto bychom jim měli být vděční za to, že udržují projekt Freegame v chodu. Jak jsem řekl, vážím si Vašeho vyjádření a doufám, že se k nám budete vracet.
Přeji hezký zbytek víkendu a jsem s pozdravem
Marián Melíšek

Martin z Blavy | 08.06.07 v 21:30

nostradamus: vsak ty si tiez v pohode borec :-)

nostradamus | 08.06.07 v 20:43

Váž.pán Marian, volám sa Boris Palúš, bývam v meste Rimavská Sobota na adrese Sídl.Rimava 1062/25.
V žiadnom prípade sa nepokladám za anonymného siláka, vyslovil som len svoj názor na hru, ktorú valná väčšina vaších čitateľov respekt. navštevníkov Vášho serveru nedokáže spustiť. Priznávam, že to ako som zaútočil na p.Radka Artmana bolo krajne neslušné, vyznievalo to silácky a zbabelo. Zároveň sa chcem touto cestou p.Radkovi ospravedlniť. Nedámi však nereagovať na Váš príspevok orientovaný na moju osobu. Ja som hodnotil danú hru, nie hry ako celok z obsahu Vášho serveru! Ja Vašu stránku a rozsah voľne dostupných hier hodnotím v celku pozitívne. Musím tiež konštatovať, že oproti iným serverom stránok z obdobnou tematikou ste najlepší... Klamal by som keby som hovoril niečo iné. Od Vás to však vyznelo tak, akoby som skritizoval celú Vašu prácu. Ešte raz sa ospravedlňujem za svoje výroky.
Z pozdravom BP

Marian | 08.06.07 v 12:00

Važený pane anonyme! Už při prvním příspěvku jsem učinil vyjímku, že jsem zareagoval na anonymní příspěvek. Důvodem nebyl Váš příspěvek jako celek, nýbrž část, kde které jste napadl Radka Artmana - cituji - "Vám už asi parádne hrabe!!!". Tímto diskusi končím do doby než se mi představíte. A nehledejte v tom žádnou aroganci, kdo mne zná, ví, že jsem velice tolerantní člověk. Nesnáším ale "siláky", kteří se pod anonymními přezdívkami naváží do druhých.

artman | 08.06.07 v 09:51

Nevidím jediný důvod, proč by tady ta hra neměla být. Ten zbytek jsem už jakože nečetl, ok?

nostradamus | 08.06.07 v 01:04

Vážený pán Marian, Vy chcete hodnotiť moju kvalitu písomného prejavu? Najprv analyzujte Vašu kvalitu písomného prejavu! Okrem iného je krajne neprofesionálne od osoby ako ste Vy, reagovať nadmieru podráždene a urazene. Zase ste ako pravý čech dokázal vašu nedotklivosť, servílnosť a príznačnú nadradenosť. Prosím, vysvetlite môjmu kamarátovi Zdeňkovi, ktorý je Moravák a novinár s pätnásť ročnou praxou, pojem "výrazivo" To nie je spisovné slovo Vašej gramatiky, okrem iného za slovom "rozdílem" podľa nových pravidiel pravopisu sa dáva čiarka za ktorou už nemusia ísť úvodzovky. To len na margo Vášho pravopisu.
Na záver Vás chcem uistiť, že veľmi dobre viem čo je freeware, ale z tým prívlastkom ( komerčná ) by som bol ako ekonóm opatrný. Na záver chcem dodať, že ste sa týmto spôsobom zrejme prezradil, tú hru ste vytvoril sám...že?

Marian | 07.06.07 v 10:01

Tak co děláte tady??? Jaktože už nestojíte ve frontě v prodejně na mnohem profesionálnější hru??? Proč ztrácíte čas plkáním na nějakém freeware serveru, kde stejně nenajdete to, co hledáte??? Vy se zamyslete nad rozdílem "komerční x freeware hra"! Třeba pochopíte, o čem to tady u nás vlastně je... (i když podle vašeho výraziva a kvality písemného projevu o tom silně pochybuji...)

nostradamus | 07.06.07 v 00:41

Na pultoch predajní sú stovky hier, ktoré sú oveľa profesionálnejšie a precíznejšie spracované a vyžadujú často oveľa nižšiu HW náročnosť! Pre koho ste pán Tomášek predmetnú hru vybral? Vám už asi parádne hrabe!!! Zamislite sa nad sebou!!!

psycholog | 21.05.07 v 08:02

Teda moc mě to nevzalo Full Spectrum Warrior je lepší bezpocyby!!!!!Podporu technologie PhysX mám ale je to docela na piču Zdare v příští diskusi AmííííííííííííGOs:-)

Jindra | 20.05.07 v 10:48

100GB RAM? zajimavy...

Marian | 20.05.07 v 10:40

Hra se ti stáhnout samozřejmě musí, to nezáleží na konfiguraci tvého PC, ale na rychlosti tvého internet připojení...

hmm | 20.05.07 v 09:14

mě se ta hra ani nestahne a to mam muj pc...AMD Athlontm 64 processor 3700+ 2,20ghz 100gb ram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jindra | 19.05.07 v 14:10

budu potrebovat ten PhysX akcelerátor i kdyz mam 2GB RAM, Radeon X1950 Pro 512MB a Core 2 Duo E6600?

artman | 17.05.07 v 16:40

Samozřejmě...

hjuny | 15.05.07 v 07:45

podporuje ta hra 2jadrovy cpu??

kajanov | 14.05.07 v 18:09

mam P4 3.4GHz 1GB ramku a 7600 GT graficku
donedavna som fungoval na slabsej zostave(celeron 2 GHz 6600GT) a viem rozlysit, kedy hra sela koli CPU a kedy koli GPU, tato na 100% seka koli CPU(ked procak pocita fyziku), cize by nebol odvsci silnejsi CPU a/alebo PhysX akceleratorhra je u mn hrateln len za 1 z 3 typov postav(bishop), nakolko s ortrtnymi som musel triafat zbranov z bishopa som jednoducho zahrnul nepriatela krabicami. Trochu mi vadi ze hrat sa daju len 2 z 5tich map pre absenciu PhyX akceleratora. keby to nepotrebovalo pridavnu kartu za 19 000 Skk bolo by to fajn ale aj tak to je (pre nieoho takmer) hratelne

artman | 13.05.07 v 22:25

Grafika v plném rozlišení je bohužel u mě zatím nerealizovatelná .. Tak jsem to alespoň natípal takhle, protože preferuji vlastní screeny před oficiálními.

Jinak jestli sis všiml, u mých recenzí používám vždy výřezy v rozlišení 640x480... Hry samozřejme hraji ve větších rozlišeních... Tohle jsem hrál v 800x600 a snížené detaily... Zkoušel jsem tak, jestli náhodou hra nebude plynulejší, když si budu hrát s nastavením... Bohužel se tak nestalo... :-/

vetvicka | 13.05.07 v 18:17

proc proboha poroboha mate v nahledu zmensenou velikost screenshotu ?

tohle nerozjedu ani nahodou, ale kdyz uz bych o to mel zajem tak bych si tu grafiku chtel prohlidnout. Takhle nevim jestli ty kostrbaty hrany jsou ve hre taky, nebo jen to jen kvuli zmenseni toho obrazku...

artman | 13.05.07 v 16:45

1GB RAM by ti teoreticky mělo stačit, nejdůležitější je grafická karta a případný PhysX akcelerátor.

Ta uvedená konfigurace je prostě taková, že si jakžtakž zahraješ (trhaně), aniž bys musel vlastnit další speciální hardware...

kingoftheworld | 13.05.07 v 16:20

Hmm... hra muze byt zajimava, ale bohuzel mam "jen" 1GB ramky, a grafiku sice 256 MB, ale moc rychla neni... btw, Myslim ze tyto naroky jsou i na "komerčňačku" celkem vysoke...

Bombr | 13.05.07 v 11:25

Hm kde sou ty časy, kdy sem musel jen řešit nedostatek místa...

Amstrong | 13.05.07 v 10:48

Vypadá to dobře,ale má to cenu stahova_,když to má jenom 5 kol když nevalstnim tu grafárnu jak mam mít, tak můžu hrát jenom 2 kola,ktery budu mít hotový nejdýl za 20minut_ Sice mam rychlej net,ale kvuli dvou kolum stahovat 860Mb se me oc nechce.Jaky to je_

Toshio | 13.05.07 v 09:51

Nieeeeeeeeee!!! Tak dobre to vypada a take strasidelne naroky... A ta velkost...

Marian | 13.05.07 v 09:33

Mám řešení - pošli za ni autorům někajé peníze a tímto už to nebude freewarovka, nýbrž komerčňačka. A tím pádem tvá sestava už bude adekvátní a ty se nebudeš muset věšet na strom. :-)

MadKnight | 13.05.07 v 09:20

Ty nároky jsou šílené! Moje sestava mi zatím vyhovovala, ale jestli na obyčejný freewareovky potřebuju čtyřikrát větší RAMky, tak brzo skončím s kravatou na nějakém stromě.

red | 13.05.07 v 08:52

Z toho si nic nedělej,myslím že dámu rozjedeš:)

BuFu | 13.05.07 v 01:23

tak to nerozjedu ani nahodou:)..škoda..hra vypada zajimave..


galerie

CellFactor: Revolution CellFactor: Revolution CellFactor: Revolution