recenze

Cech magických ochránců: hora Uro Ruina

Cech magických ochránců: hora Uro Ruina

Dnes se podíváme na zoubek jedné 3D RPG hře, která se ovšem nejspíše nezařadí mezi kandidáty na první místa v Letní soutěži VCH 2007. 3D RPG - říkáte si, že by to mohla být zábava? Pojďme se tedy na to podívat!
Ihned po krátkém intru se dostanete do hlavního menu. Po spuštění hlavní hry si za doprovodu příjemné hudby přečtete úvod do příběhu a poté se objevíte v lese, kde může být spousta nepřátel. Cíl je ovšem jasný - hostinec, ve kterém se něco děje. Legendy totiž mluví o tunelu na vršek hory Uru Ruiny, kde se celému světu chce postavit zlý nepřítel.

Protože se jedná o RPG hru, můžete získávat i nové možnosti, jak se nepřátel, kteří se vám v průběhu hry postaví, zbavovat. Postupně získáte několik kouzel - ta jsou omezena vaší úrovní. Kouzla však nejsou dostatečně vyladěná a tak některá z nich prakticky nevyužijete. Jak procházíte tunely pod horou, potkáváte rozličné (a hlavně podivné) příšery, někdy ve tvaru pružiny, jindy zase hvězdy nebo jiných tvarů. V tunelech se určitě občas zaseknete o stěny, což je nepříjemné a zdržující.

Grafika je jednoduchá, ale to je u 3D her v Game Makeru pochopitelné. Stejně tak se hra občas trhá. Oproti grafice si autor více pohrál s efekty. Hudební složka je také slušná, ale leckdy se stane, že se ocitnete v tzv. hluchém místě kdy nic neslyšíte a to trochu při hraní odtrhuje pozornost.

Škoda, z původně ambiciózního projektu zbydou ke konci jenom oči pro pláč. Nebrečme ale nad rozlitým mlékem a řekněme si, že se snad dočkáme třeba od tohoto vývojáře pokračování, které bude mnohem propracovanější. Dva měsíce na tvorbu 3D freeware hry zřejmě nestačí.

stáhnout hru
fiolax

autor
/ fiolax

Skóre

75 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Cech magických ochránců: hora Uro Ruina Cech magických ochránců: hora Uro Ruina Cech magických ochránců: hora Uro Ruina