recenze

Cave Escape

Cave Escape

A je tady další překvápko pro milovníky akčnějších plošinovek. Není sice graficky vyfintěná jako konkurenční pecky, ale po bližším prozkoumání nejspíše sami dojdete k závěru, že u programování téhle hry se autor především bavil.
Tentokrát se vám dostane pod prsty panák, jehož přirozeným biotopem smrti je jakási jeskyně a jedinou výbavou přísavné lano a skoky, které v náročnějších pasážích nepřeskočí téměř nic. To je vše, zato všemožných překážek potkáte velmi slušné množství. A k je ještě více než záhodno dávat si pozor, zda pozvolně se posouvající herní obrazovku nepředbíháte nebo naopak nepodceňujete, neboť je to skutečně velmi rychlá cesta, jak přijíti ke game overu.

Grafická stránka hry je vyloženě průměrná, vše podstatné i nepodstatné probíhá v otravně malém okně, s otravně dlouhou restartovací animačkou (věřte, uvidíte ji mnohokrát a budou vám z ní bělet klouby). Na druhou stranu by tyto a podobné faktory neměly být u freewaru větší překážkou.

Přestože je tady spousta kvalitní skákačkoidní konkurence ála Runman, Jumper nebo The New Satan Sam, nemluvě o frontě obtloustlých Italských instalatérů, nabízí Cave Escape zábavu na několik desítek minut všem, kteří se chcou nenáročně odreagovat nebo si chtějí prostě jen vyzkoušet, jak daleko dojdou. :-) Hodně štěstí, budete ho potřebovat. Štěstí a taky nervů...

stáhnout hru
Jesterka

autor
/ Jesterka

Skóre

72 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Cave Escape Cave Escape