recenze

Cave Dave

Cave Dave

Určitě se každý z nás, nehledě na věk, rasu či pohlaví, chtěl aspoň jednou v dětství podívat do doby kamenné... cože? Říkáte, že jste vždycky chtěli být jen policajtem, vojákem, hasičem a dalšími mírumilovnými profesemi? Ať tak či onak, teď máte k první variantě krásnou virtuální příležitost.
Kdybych měl toto dílko, solidně evokující vzpomínky na dobu kamennou, shrnout do jedné osvobozující věty, řekl bych, že jde o graficky rozkošnou záležitost s dobrým nápadem, ale až moc provařenou hratelností, od které jsem čekal víc. Začnu tedy u "dobrého nápadu": ocitnete se v kůži neandrtálce, který má příliš početnou rodinku s příliš prázdnými žaludky a vaším úkolem je sejmout & vykostit co nejvíce králíků a odcupitat s nimi zpět do jeskyně. Proč ne. Jak známo, nikdy není nic dokonalé, takže se budete potýkat s lovci konkurenčních kmenů, včelami, lvy, zákeřným křovím a další havětí, ze začátku slaboučkou, ale všichni přece známe pravidlo vzrůstajících levelů... Hra má bohužel svoje chyby, konrkétně jednu jedinou herní obrazovku která se mění skutečně jen nepatrně, určitým způsobem je lineární a stereotypní. A dvakrát se mi nelíbilo ani to, že se opálený a svalnatý primitiv dokáže zabít klidně i o kus šutroví na rohu herní obrazovky. Z kladných faktorů bych ještě zmínil, že se tradičně nevyhnute tradičním bonusům, ať už v podobě kouzel (left mouse button), bodíků nebo něčeho jiného.

Audiovizuálně se vám hra za předpokladu, že nejste hluší ani slepí, bude určitě líbit, barevná paleta je rozmanitá, okolí živé, animace na slušné úrovni a pohyb plynulý.

Pokud se chcete jen tak odreagovat u zpočátku nenáročného klikání a podívat na kus poctivé grafiky, už se nenechte ničím odrazovat a berte. Když jsem ale vlezl na autorovu homepage a viděl ty screenshoty, čekal jsem od toho trochu víc nebo alespoň v přátelštější podobě. Je vidět, že si někdo vyhrál, má to však bohužel své ALE!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

Cave Dave Cave Dave Cave Dave Cave Dave Cave Dave

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce