recenze

Cake Fight

Cake Fight

Myslíte si, že jste pařan na vysoké úrovni, který dohraje každou hru, na jakou si ukáže? Žádná obtížnost pro vás není dost těžká? Výborně. Dnešní arkádka je tou pravou výzvou pro vaše vysoké sebevědomí.
Občas se na internetu najdou hry, které na první pohled nevypadají nijak zvláštně, ale poté, co se ponořím do jejich prostředí a odehraji prvních pár minut, zjistím, že i v jednoduchosti může být krása. Cake Fight je zářným příkladem jednoho takového skvostu, o kterém vám nyní povím něco víc.

Tato arkáda je poněkud starší a podle hlavního nápadu bylo vytvořeno již mnoho, více či méně vydařených, klonů (např. Ponorka), ale za dlouhá léta neztratil ani originál nic ze své přitažlivosti. Pojďme se na něj mrknout pod lupou.

Poté, co hru spustíte, objeví se před vámi kratičké menu vyzývající k výběru obtížnosti. Ještě před tím, než učiníte nerozvážnou volbu, musím vás upozornit na to, že názvy jednotlivých stupňů zdaleka neodpovídají skutečnosti. VELMI LEHKÝ mód je stvořen pro většinu pařanů hráčského světa. Je nejvhodnější, pokud si chcete chvíli zahrát tuhle extrémně těžkou hru. Další, LEHKÝ mód je pro ty, kteří tráví většinu času u obrazovky a hrají a hrají, jen tak něco je nepřekvapí a mají reflexy Supermana. A konečně poslední stupeň obtížnosti, ironicky nazvaný NORMAL je pro horních deset tisíc hráčů, oplývajících nadlidskými schopnostmi.

Takže vřele doporučuji zvolit nejlehčí obtížnost a vrhnout se do samotné hry. V té ovládáte kosmickou loď, která letí nad stále ubíhající krajinou, jež je plná nepřátelských jednotek. Můžete uhýbat doleva, doprava, létat dopředu a dozadu a pochopitelně se snažíte nenechat se zasáhnout protivníky. Ti na vás střílejí šedé koule a jejich počet se během kola nepříjemně zvyšuje. V nejtěžší obtížnosti (NORMAL, he) je tolik nepřátel, že jsou jejich střely prostě všude a vyhnout se takřka nedá. Naštěstí po kole občas poletují jakési hvězdičky a pokud jednu z nich seberete, získáte nové schopnosti, jako lepší střely nebo větší rychlost. Vaším cílem je ve zdraví dosáhnout konce levelu a zneškodnit velikou nepřátelskou loď.

Co se týče grafiky hry, není nijak převratná, ale rozhodně dostačující. Zvuků je hodně, ale občas k sobě příliš nesedí. A hratelnost? Ta je přes všechno poměrně vysoká, ale hlavním trnem v oku stále zůstává už zmíněná obtížnost. Jestliže se vám podaří na střední stupeň dosáhnout konce třetího levelu, můžete se řadit mezi herní mágy a rozhodně patříte do klubu právoplatných pařanů. Napište mi do diskuze, kam nejdál jste se dostali. Přeji vám hodně štěstí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Ondřej Pohorský | 02.05.03 v 20:10

V tom případě děláš Andreo něco špatně, protože mě to ve všech módech funguje. Zkus šipku dopředu. Pokud se kolem tebe pohybuje krajina, tak se nepřátel rozhodně dočkáš...

Andrea | 02.05.03 v 10:48

když hru spustím, tak vydím akorát tak moji raketu. Naproti mě nic nelétá, ani nestřílí (ve všech modech)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce