recenze

Brigades

Brigades

Vžijte se do role velitele jednoho mimozemského komanda a ukažte svým oponentům, že bude lepší, když se vám budou obloukem vyhýbat. I když gameska není úplně nejdelší, nelze říci, že byste se v jejím průběhu nějakým způsobem nudili.
Na jedné nejmenované české televizní stanici běží v těchto dnech poměrně zajímavý ruský seriál s názvem Brigáda. Pojednává o skupině několika mladých lidí, která shodou několika náhod a plánovaných akcí přerostla až v organizovaný gang, jenž se snaží uplatnit svou moc, kde jen může. Proč to ale tady píšu? Důvod je ten, že jako fanoušek tohoto seriálu jsem v dnešním kousku shledal jisté podobnosti.

Pozor! Nechci tím tvrdit, že autoři – studenti z institutu DigiPen použili do své hry stejný námět (i když upřímně, myslím, že by to možná nevadilo), jen tím chci naznačit, že některé prvky jsou zde podobné (po menším zamyšlení). Tak například hlavní postava je poměrně netypický voják, který chodí po krajině a likviduje své oponenty. Vše si ale žádá trochu taktiky, protože jen těžko se vydáte střemhlav obrovské přesile. Měli byste jen velmi malou šanci na úspěch. Vyplatí se být důsledný. Časem pak získáte spojence. Těch můžete mít při ruce poměrně dost, vše probíhá tak, že z padlých nepřátel sesbíráte některé předměty a ty se po chvilce přetransformují a vznikne nový žoldák. Ten vám bude při ruce a bude vám pomáhat v boji. Gameska se odehrává v několika misích a každá z nich končí v případě, kdy vám v úrovni nezbude ani kus živého tvora.

Bohužel jsem narazil na několik slabin. Celkem se mi nelíbilo, že mojí spojenci se občas do boje vrhali bez sebemenšího krytí a stávali se snadným terčem. Překvapil mě rovněž účinek bazooky. Pancéřovka je známá svou destruktivností, zde bohužel bylo pro úspěch potřeba mířit opravdu přesně. Stačila jen lehká odchylka a oponent vyvázl bez zdravotní újmy. Jinak ke zbraním nemám sebemenší výtky. Celkově se mi Brigades ale líbil. Má velmi pěkné zpracování, dobrou hratelnost a zajímavou myšlenku. Škoda jen některých slabších míst. Jinak bychom mohli vytáhnout hodnocení ještě o fous výše.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

nFalol | 02.12.06 v 19:51

jak to mam hrat?


galerie

Brigades Brigades Brigades Brigades Brigades

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce